Hai boleh share sesiapa yg tanda nak bersalin turun darah dulu? Macam saya.

Semalam siang turun darah, tapi baru sakit sikit. Malam sy pgy hospital, cek baby semua okay. Tapi dokter kate bukaan sy baru 1cm & suruh balik dlu. Dkter ckp rahim sy tebal lagi. Biasenya amek brp lama ea? Mmy ade pengalaman?

44 Balas

saya anak sulung ja turun tnda darah.. kul 7 turun tnda.. kul 10lebih gitu bru start rasa contraction sikit2.. pegi hspital cek bru buka 2cm.. malm kul 8 lebih selamat melahirkan.

mcm sya pukul 3pgi turun lendir, pegi hosp doktor suruh balik sbb bru 1cm.. pukul 9 pgi pegi sekali lagi sbb turun darah+sakit sgt2.. 9.20 pagi selamat bersalin anak pertama

saya anak pertama turun darah dan buka 1cm terus kena tahan wad.. sebab to tanda² nak bersalin.. saya banyk buat senaman utk buka lagi laluan masa kena tahn wad..

Saya turun darah dulu , berapa jam je terus bersalin . Pukul9am turun darah 2.30pm bersalin . masa turun darah bukaan dah 3cm . hehe alhamdulillah dipermudahkn

sy dh turun tanda hari ke 3 hari lps..subuh td slmt bersalin..induce 12 jam tahan sakit contraction..setiap 2jam bukaan buka 1 cm..azab sgt² sakitnya😫😪

Saya dulu turun darah takde contraction tp check dah 3CM terus admitted sebelum tu admitted sebab eczema terlalu kronik. So alang2 bersalin terus kat HTA 🤣

saya pun turun darah . tapi kena tahan terus bukaan 2cm . esuknya baru bersalin . baby pulak kena tahan 9hari on antibiotik sbb dah turun darah lebih 24jam

Saya ank first trun darah pkl 8pg. Tghari contraction dh rsa. Pkl 5ptg g hospital bukaan dh 5cm. Lps mghrib msuk lb room bukaan 6cm. Pkl 9.15 dh bersalin.

Macam saya, keluar darah sikit hari jumaat tapi xde rasa sakit apa2.. Sampailah hari ahad baru rasa sakit dan ada bukaan.. Tengah malam baru bersalin

sya nak dekat due...kerap mandi lama.....pastu trun darah dgn lendir..smpai hosp dh buka 2cm...esoknya brsalin....skrg tngh pantang..