LENDIR DARAH DAN BUKAAN 1cm

Salam ibu2. Skrg sy 39w2d. Tadi ada lendir darah dan pergi PAC bukaan baru 1cm. Doctor suruh balik dulu. Ank first. Ada x yg berpengalaman, selalu nye amik masa brp lama utk bersalin hehe. Xsbr nk jumpa baby😂 Terima kasih!#firstbaby

4 Balas

Dulu masa anak 1st pergi hospital jam 1 pagi tapii DR suruh balik sebab bukaan baru 1cm ..DR tue cakap kalau anak pertama lama lagi nak bersalin , paling impossible pun esok pagi datang balik sini katanya .. Esok pagi tue saya pergi kk macam biasa sbb overdue da 6hari jadi kena pergi kk hari² untuk checkup baby .. sampai giliran d kk tue nurse check contraction dtg 5/5mint dan nurse tue pun terus suruh DR disana check dan bukaan pun da 4cm auto kena hantar pergi hospital tapii time bukaan 4cm tue , sakitnya masi boleh tahan yg tdk boleh tahannya sembelit yg amat , rasa nak buang air besar tpii tak dpt .. sy ada ckp dkat DR d kk tue yg mlm tdi ada pergi hspital bukaan 1cm tapi kena suruh balik , DR d kk pun marah , dia kata kenapa kena sruh balik lagi sedangkan da ada bukaan sepatutnya kena admit wad da .. lebih kurang jam 9 lebih pagi sampai hspital dn trus msuk lb dan syukur jam 11.50am selamat melahirkan baby girl .. Proses melahirkan ni ada yang lama dan ada yg cepat tiap orang akan berlainan .. kdg ada org yg da ada bukaan pun terpaksa menunggu lama sbb bukaannya lambat tidak kira la 1st baby ka 2nd baby atau seterusnya .. Apa² pun semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti 🥰

10mo ago

Sy dh mlm bru rasa lenguh2 pinggang tp skjp2. Pastu ada sakit perut tp sakit perur nk berak. Dan mmg berak😂 tgu pagi nnt ada check up dkt kk sy tnya knp.sy xtau rasa contraction cner sbb xpernah kena yg palsu tu huhu

ank first sy dekat maghrib kluar drah cmpur lendir, x prgi hospital lgi.. tdur dlu smpan tnga . pukul 4pg trkejut sbb sakit.. trus ajk husband g hospital. cek bru 1 cm. bila dh settle cek ctg msuk wad dlm kul 6pg.. pkul 12 lbih x than2 sgt dh.. mntk nurse cek jlan. bukaan dh 5 cm. trus kne tolak lb.. msuk lb pecah air ketuban.. pkul 1.29 tghhri. kluar ank slung.. 39 weeks 5 days... sy banyakkan brjlan, senam bola dan doa bnyk2.. skrg ank kdua rse contraction. tpi x kerap sgt.. bru 37weeks 6 day.. bby x sbr nk kluar😅

Masa anak first saya keluar lendir campur darah 9 pagi. Check bukaan 1cm juga. Esoknya 5.39 ptg baru bersalin 😅

mg dpmudahkan segalanya amiin