Keluar tanda tapi Bukaan baru 1cm

Saya dah 38minggu, ada turun tanda lendir campur darah, tapi bila pegi cek di hospital bukaan baru 1cm dan belum ada rasa contraction. Doktor suruh balik dulu. 😅 Siapa ada pengalaman mcm saya? Lama ke nak tunggu bukaan seterusnya?

3 Balas

Bergantung pada org. Ada org cepat bukaan. Ada yg lambat. Pengalaman sy masa anak first, pecah ketuban. Pegi hospital cek2 baru 1cm je tapi doc suruh admit la jugak. Kalau sampai subuh, bukaan still 1-2cm doc plan nak induce. Masa dlm hospital baru start rasa contraction sampai x boleh tido lena sepanjang mlm. Lepas subuh cek2 bukaan dah 3cm, terus tolak ke labour room. Tp dekat LR, dari pukul 7.30-9am, bukaan cuma 4cm je tp sbb baby dah start mcm lemas, terus tolak ke OT utk emergency czer.

Sama dgn sy. Due 10/3 dh ada tnda n bukaan 1cm 2/3 doc sruh balik. Huhu. Until now still steady lg.

1y ago

Sama la due kita. Takde tanda lagi 😩

yer sya bru mlm ni td kena balik sbb bru bukaan 1cm