Mimpi Bersalin & Menyusukan Baby

Semalam saya mimpi bersalin lepastu susukan baby.. Dalam islam mimpi menyusukan bby tu bukan perkara yg baik.. Risau & takut sangat kalau jadi apa² kat bby , skrg sy 1st trimester .. Uuhu tak pernah pula mimpi mcm ni.

27 Balas

Saya bujang dulu selalu mimpi menyusukan bayi. Bila berubat jumpa ustaz, ustaz cakap ada saka ikut saya. Lagipun saya jenis boleh nampak & benda2 tu selalu kacau saya, tapi tak rasa apa pun. Cuma kerap la mimpi menyusukan bayi. Lepas saya berubat, okay dah tak ada mimpi dah. Sekarang dah kahwin & saya tengah mengandung . Tiba tiba mimpi menyusukan bayi lagi. Saya berubat lagi sekali. Katanya ada "benda" ikut sebab saya mengandung, so "benda" tu bau darah baby. "Benda" tu suka ikut. Jadi dah berubat tu, tak ada mimpi lagi dah. Orang tua selalu pesan kalau mengandung ni kena bawak barang tajam kalau ke mana mana & letak bawah bantal. Contohnya macam gunting kecik, pisau lipat, pin besar untuk baby tu. Sebab "benda" tu takut dengan barang tajam macam tu.

5y ago

Ye saya tahu sis. Tapi dah nenek & mak saya pesan macam tu, saya buat jela. Nak bantah, baru 1st time mengandung pulak tu. Ikutkan je buat syarat 😂 Selalu doa moga mintak dijauhkan benda yang tak elok 🤗 Itu je

😱😱 sye pun smlm mmpi.. dkung bby lelaki, dia pkai bedung kartun2.. 😊😊 sbelum nih time ank no 2, sbelum bsalin sye mmpi cmtuh gk, skali kuar betul bby boy.. klau sye lah, sye aggp mmpi tuh cm petunjuk.. tp kdg ada gk mmpi yg mmg mainan tido.. sye xtrlalu pk sgt.. pnah sye mmpi ada bebola api yg sgt besar jatuh blkg umah sye, kwasan kubur.. pnah mmpi org dtg rmai2 bwak pedang nk bunuh sye suami n ank2.. bngun terus istighfar smpai brpeluh2.. sye pk mgkin tuh amaran sbb amal sye masih kurg.. sye aggp cm peringatan utk sye.. ☺️☺️

Mimpi pelik-pelik ketika hamil kebanyakannya adalah sebab ibu hamil banyak berfikir dan risau tentang kesihatan diri sendiri malah kandungan. Buktinya ada dikupas di sini: https://my.theasianparent.com/mimpi-pelik-dialami-wanita-hamil Semuanya hanyalah mitos sahaja. Jangan risau ya sis. Banyakkan berjalan, makan makanan berkhasiat dan rajin-rajin membaca info kehamilan. Semoga semuanya dipermudahkan :))

Sy pernah mimpi serupa. Tp sy baru lpas bersalin 23w. N ank sy meninggal. Kebetulan sy mmg tgh bengkak susu, mimpi org bg baby nk susukn baby tu. Smpai kenyang n baby tu senyum kt sy. Sy anggap tu ank syurga sy. Esoknya susu sy menitik2 keluar, n kurang sakit. Mungkin kita trlalu over thinking. Fikir yg baik2 saja sis. Semoga Allah permudahkn urusan kita

Mimpi mainan tidur..tetapi kdg2 mimpi itu adalah petanda.apa2 pun,jgn tlalu pcya dgn mmpi ok..mama hrp bakal2 mommy selamat dan sihat sntiasa hndaknya..byakkan brehat dan baca al quran untuk elak syaitan bisik hati supaya pcya mmpi2 buruk..

Saya pon mlm td mimpi bersalin dlm kereta x sempat smpai hospital.. Tp saya x pgg n susukan.. Dlm mimpi tu suami yg uruskan semua.. Takut.. Tp pikir positive je.. Harap melekat la dpt gndong kali ni.. Aamiin..

5y ago

InshaAllah tkde ppa sis..

Sy plk dlu 2-3 hari mimpi pregnant. Ada baby. Pegang baby jaga baby .. Dlm mimpi tu bby tu anak sy. Lepastu dpt tahu pregnant btul2 😍 Kdg2 mimpi nk bwk khabar baik. Atau buruk. Atau cuma mainan tido je

5y ago

Haa sis . Sy pn mcm ni .

Suami sy selalu mimpi sy prgnnt msok kali ke 2 suami sy mimpi sy prgnnt.. Tk lama lps tu sy plk mimpi sy berslin tpi sy fkir yg baik2 je sbb kndugn msih muda sy hrp yg baik je..

Haritu ade mimpi menyusukan baby , sy tengah pregy skrg ni , lepas dr mimpi tu sy asyikla nampak budak kecik jek 😢. Esok nak pergi jumpa pakcik utk ubatkan sy ..

5y ago

Tkut nye adoi pernah mimpi nak susu kan bby tpi xjadi sbb ter dengar suara husbnd kjut sye semoga dijauhkan ye sis..

Sy pn pernh mmpi bersalin pstu mmpi ssu kn bby lebih 3x tpi sy anggap tu mainan tdo. Istigfar bnyk2 fkir positif.. insyaa ALLAH xde ape2..

4y ago

Xperasan dh stu thun haha.. tq bgi thu 😁