Saya Hamil 6w. Sekarang Ni Takde Selera Nak Makan Nasi. Boleh Kah Makan Makanan Seperti Speghti ?cabonara ?elok Ke?

Selera makan hilang

17 Balas

Saya memang jenis tak rasa lapar dan kurang makan. Dah tak rasa lapar kan. Bila pregnant makanan yang selalu boleh telan makin lama makin kurang. Saya dulu risau jugak takpa ke, baby OK ke macam ni. Jadi saya makan je apa yang saya boleh makan, asalkan makan, dari baby tak dapat apa2. Alhamdulillah OK. Jadi saya rasa boleh je, yang penting perlu makan, kalau tak, tak dapat khasiat.

boleh makan je.. sy dulu pun x lalu makan nasi selama 3 bulan.. tengok nasi je nak muntah.. bau beras pun xleh hidu.. alternative selama 3 bulan tu mmg pasta, mee2, segala jenis roti.. ngn kentang..

Sy awl2, xsuke nasi.. Ganti dgn sumber karbo yg lain... Spageti, mee, bihun, roti, oat... Spageti mmg fav sgt2 mase awal2 tu.. Asalkan makan makanan yg berkhasiat dan seimbang..

Sy dulu pun mcm tu. Apa2 pun kena makan. Try mkn buah2 epal, jambu Batu, pisang yg boleh tambah tenaga.

Asalkan makan apa yg blh sis. Jgn berlapar. Tapi jgn junk food. Takut effect perkembangan baby

Tukar roti..gandum sereal..nestum..sbb karbohidrat itu pntng sis untuk pertumbuhn..

Boleh sis, spagetti antara mkanan gntian nasi yg GI rendah..so bagus juga

Boleh. Mnum susu ibupreg pun ok.. asal tak blapar ksian baby 😥😁

Sama la.. Tp sy pksa kn dri telan.. Tp tk abs pon

Makan makanan berkhasiat spt buah buahan dan roti