Stress takde selera nak makan

Stress awal pregnant ni takde selera nak makan, tapi asik lapar je sampai perut masuk angin 🥲 dah lah masih menyusu badan anak kedua, perlukan tenaga kena makan nasi. Tapi takde selera nak makan nasi 🥲 pastu bila perut masuk angin mula lah loya2. Kdg2 rasa nak nangis sebabkan takde selera nie. Nasi pun kena paksa jugak diri makan. #loya #perutmasukangin

2 Balas

Ank sis umur bape? Sy dh stopkan menyusu sebab rasa tak selesa setiap kali dia menyusu..awl2 pun sy xde selera nak mkn smp turun 4kg,sy makan sikit2, selera mkn kalau yg masam2 mcm tomyam putih, sis carila mknn yg sis rase sis bole terima mkn, klo biar perut kosong, lg cepat perut masuk angin, nk elok pun ambil masa, xde rase nk mkn ns, mkn selain dr nasi pun okay asalkan seimbang..

12mo ago

1 tahun 10 bulan. skrg otw stop df dah ni, tapi slow2 sbb dia masih cari nenen walaupun dah bagi susu botol 😂 kalau dia menyusu mmg rasa loya sangat. saya suka sup2 skrg nie sbb tu je yg boleh telan, tapi suka yg beli, kalau masak sendiri rasa tak boleh telan pulak 😂 kdg lapar tengah malam makan roti, buah tu je la. ada cara nak hilangkan loya tak? (takde muntah)

klu dlu sye bgn je pg mnum air milo & bskut.. memg kne paksa diri telan mknn klu nak tggu selera memg xde.. klu x mkn, nant perut msuk angin, muntah da 1 hal.. mkn sikit2 tp kerap.. selang 2 jam sye mkn lg.. lunch sye mkn nasi.. snacking goreng2 nuget dlm 3 ketul.. asalkn mkn.. klu x lalu, kne try n error mknn ape yg bley wat selera..

12mo ago

memang kalau dah pregnant ni kena breakfast kan? kalau tak makan pagi dia punya angin tu satu badan, lagi2 awal2 ni dengan loya semua bila perut masuk angin 😭 sblm ni relax je tak breakfast pun. boleh gak try makan nugget kalau lapar tengah malam kan. skrg suka makan yg sup2 tapi nak yg beli, masak sendiri tak boleh telan 😅