Berapa minggu waktu anda dapat tahu?

Hi selamat tengah hari semua👋 Jom kita kongsikan moment-moment indah dalam hidup kita🥰 Berapa minggu ya usia kandungan mommies waktu mula-mula mommies dapat tahu pregnant dulu?🤰 Jom komen bawah😘

Berapa minggu waktu anda dapat tahu?
2030 Balas

Lbih 10minggu, msa tu terkna position covid tak perasan mengandung, msa kt pusat kuarantin, mabuk teruk seminggu taknk mkan nasi atau bubur diaorng bgi dok hdap buah je, minum air kosong pun kurang, makn skit je trus muntah, smpai si suami pun heran knpa asyik mual muntah, dh blik dri pusat kuarantin, sruh suami pgi beli pregnancy test, terkejut tngok hasil dia positive mengandung, start buka buku pink bru dpat tau kandungan 10minggu5hri, doktor scan baby pun heartbeat dia OK aktif, ☺️syukur sngat skrng dh 30week lbih, hrap dipermudahkn 🙏

👍 Masa dapat tahu...sbb adik Ipar tegur... dia masa tu tgh mengandung 6 bulan ..tetiba dia kata awak mengandung kot kak...cm tak percaya....lepas 2 minggu guna sampai 4 jenis HCG untuk sah kan... Alhamdulillah +ve...selepas setahun keguguran... After a week (hari² check)- baru berani ke klinik untuk Confirm kan... Finally I'm Become A Mummy Again... excited tu lebih kepada suami...dan sekarang dh masok 25w... Alhamdulillah tak de alahan apa pon... Sugar & HB pon Normal... Anak Mummy pon tak banyak buat drama di dalam...☺️☺️☺️

last period 24/12/21.. 26/01/22 rase xsedap bdn, trs buat test stip... nampk line samar2... ptg tu trs g scan sbbny rase takut sgt2 ats sbb kes 6thn lps extopic pregnancy pch dlm yg hampir meragut nyawa saya 😢😢... mula2 scan xnmpk, sbb baru 4w5d.. then doc suh kencing dulu, pastu scan blik... alhamdulillah bru nmpk kntung... lega sikit hati masa tu sbb dh nmpk terletak elok dlm rahim.harini dh 6w3d... doakn semoga baby saya membesar dgn sihat ye.. .actually ni ank no 5,ank sulung dah 11tahun.... terasa mcm firstime Pregnant plak 🤭

xtahu ,ni pun mcik yg ckp klw sy preg lepas tu beli la tempat cek tu ada 2 garis xcaya juga sbb da 5tahun memang xde tanda2 lepas tu sy ni pun ngek ngok pegi la klinik eh sy ingatkan kene check je laa rupa ny sekali buka buku😂sy pun yg berpenampilan mcm anak remaja xbawa surat kawin ,husband pun xikut sbb kerja lg pun time covid first cek 10/3 nurse pun tengok sy dri atas sampai bawa kene pulak umr sy baru 20 tahun 🤣next time xnak buat gitu lagi pandangan nurse tu mcm nk makan org seolah2 sy ni mengandung tnpa suami😵now 36w

5week.. itu xsangka sbb period tidak teratur. selalu lewat tiap2 bulan.. 2 bulan ikuti kelas diet online, selalu zumba dan erobik.. satu hari sakit pinggang dan belakang teruk sgt.. bhgn bwh perut terasa berdenyut.. try beli test kehamilan terkejut naik line 2 merah terang.. hati masih tidak percaya. 5 kali test tetap naik 2 line.. syukur penantian 10 tahun akhirnya dimakbulkan Allah..😭

Yang first stop period 16.09.2020(dr kata kadang sebab tension majlis period boleh terstop 😁, risau sebab time tuu family mertua tak dapat datang, pkp (lockdown) , nikah 24.10.2020 ~ dapat tahu pregnant (20.11.2020)~ Gugur 7.1.2021(15weeks) , 7bulan lepastu Alhamdulillah melekat (sekarang dah 16weeks). Sekarang amalkan baca doa nii sahaja, Allah sahaja yang dapat menjaganya.

saya 12 minggu... tu pun husb tanya kenapa perut sayang lain macam?? elok ii saya tengah tengok tv terus saya berpaling tengok muka husb...... sama ii bertembung mata.... Dalam hati saya.... saya baru teringat... macam dah lama je tak period... husb pun capai upt bagi saya.... saya check dua kali.... dua ii naik double line juga... Alhamdullilah terus gi klinik Dr sah kan ada dua kantung janin 😭♥️.... alhamdullilahh bersyukur sangattt ii 💘 ..... and noww dah 22week 😆🤍

5 week... period lmbt seminggu, lepas tu perut dok rasa skt ingt gastrik ke tambah skt2 belakang, breast pun skt.. ingat mungkin nak period la... mula2 malas nak buat test sbb dah ttc 3 tahun lebih.. x mau la berharap sgt.. esok tu beranikan buat test hari jumaat, tgk2 naik dua line terang.. mmg x sangka la.. pi keja terus buat blood test confirmkan pregnancy, alhamdulillah mmg positive.. doakan sy selamat melahirkan baby first kami, edd 25/11/2021.. 🥰🥰🥰

3bulan lbh xperiod.. Satu penyiksaan... Pg klinik selalu.. Tp xpregnant... Bulan keempat, tb2 nk cek upt& opk.. Positif😍 smoga dprmudahkan😇🙏3 mggu lbh kndungan trus buka buku... Tp skrg doktor msh x thu kndungan ni brp mggu sbb ikt period dh 16weeks..tp klau iktkn cara kiraan saya.. Dr first tahu pregnant.. 3mggu lbh.. Scan smlm.. Nmpk kantung je.. Mmg tahu kndungn msh baru😇❤️❤️walaupun period xteratur lps kwin.. Mbesar dgn sihat ya syg😘

5minggu..mula2 suami yg pening,sakit kepala,muntah.. suami yakin ada isi tapi sy xnak berharap dulu since belum delay period.. seminggu suami morning sickness sampai demam mlm + sy dh delay period 4hari baru berani cek upt.. alhamdulillah double line jelas🥰 suami ckp xsia2 dia muntah😅 nak dekat sebulan jugak suami yg morning sickness,sy rileks ja🤭 minggu ke7 baru main passing loya muntah sampai skrg dah minggu ke9..doakan sy dan bby sihat #firstbaby