Posisi Menyusu Ibu-Ibu

Selamat Petang Ibu-Ibu! Siapa dekat sini suka menyusu kan bayi sambil baring? ??‍♀️ Mesti ada posisi yang anda gemar dan selesa kan! Jom kongsi posisi kegemaran anda ketika menyusu!

Posisi Menyusu Ibu-Ibu
142 Balas

Baring dan duduk. Kalau baby tidur masa menyusu. Tak sendawakan. Tak mengapa ka? Baby 3m keatas. Sebab kalau sendawakan baby bangun dan meragam mengganggu tidurnya.

Posisi duduk..baring kalau dah terlalu penat..risau bg posisi baring sebab anak kerap terjeluak..sometimes muntah ikut hidung & menyembur 😨

Sory mencelah nk bgtau NIH.. knp X ambil tindakan kt profile NIH.. smpi dye dh tuka username.. ramai yg report kot..

4y ago

Klu search X de dh.. tp klu tngok kt profile yg dye follow.. Ada lg.. cuma semua comments & post dye pdm..

Baringg time penat. Dh tu lena skali dgn ank. Tp makesure jgn tutup hidung ank pulak. Ehehehe

Semua posisi boleh. Ikut keselesaan baby. Bila baby dah besar macam2 gaya baby menyusu.

Masa awal haritu duduk. Sekarang tiga2 posisi dah cuba. Baby sekarang 3 months 13 days.

Baring n duduk... Si bongsu i suka baring... Last2 kita terlena duk peram Dia, 😅

Hmm posisi atas belum dapat cuba lagi. Since baby baru 4 bulan. Maybe 🤔😋

Posisi baring..sbb mommy pun boleh curi time terlelap kejap 😂 😂 😂

Paling best baring, sbb time tu kdg2 kita pun ikut baby tido jgak🤣