Raya anda tahun ni macam mana agaknya ya?

Selamat pagi semua🥰 Haritu macam min dengar cerita tahun ni dapat beraya kita😍 Tapi dua-tiga hari ni macam tengok keadaan macam tak berapa boleh pulak hmm😢 Kalaulah betul dapat beraya tahun ni, haah anda mana satu dekat bawah ni? Cuba komen sikit😘

Raya anda tahun ni macam mana agaknya ya?
80 Balas

A. ya.jika blh rentas negeri.. last beraya dgn mak masa raya haji tahun lepas pestime ry dgn mak selepas berkahwin..tu pn balik hari sbb mikirkn pandemic covid xdpt nk ry smua tmpt..hrp2 dpt la balik ry tahun ni..rindu sgt2 nk ziarah kubur arwah ayah... rindu nk ziarah mak n rs masakan mak..😭😭😭😭😭😭

B. Tidak Sebab kpg sy, mandatory kena quarantine 14hari kt hotel sblm blh balik rumah. Suami kje biasa2. Mana ade cuti byk mcm tu. Baik duduk sini je. Takyah raya. Dh tua2 ni tak best pun raya. Bukan dpt duit raya. Dpt penat je. Dduk dapur dari pagi smpai ke malam.

A. Ya. Jika di benarkan. Last balik kampung December tahun lepas. Sejak berkahwin, saya tak pernah sekali pun beraya kampung belah saya. Kalau tahun ni tak dapat balik juga, dah 3 tahun tak beraya dengan mak saya 😪 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

A. dh 2 thn xraya ngn family sndiri.. alang2 tarikh deliver lps raya.. kte stay sne trus.. hrp2 xde pkp, nk family yg jaga pantang.. 1st time prggy after 7years kawen..

A .. actually raye x rye dkt kg ni depend on government 's decision (for those currently stayed at city)

Ya rindu dkt fmly lebih2 lg sy br dsahkn hamil sy nk smbt kgembiran dgn fmly sy 😢

Ya allah.....YA SANGAT! tolong lah nak balik sangat..cukup2 lah terperap kt sini je😭😭😭

Alhamdulillah kg saya dan suami dlm daerah yg sama..masih boleh beraya seperti biasa

mmg tinggal kat kampung,rumah mertua,rumah mak pun dekat jer tak sampai 1 km😀

A.. dah lama tunggu nak balik kampung..nak melawat parents & parents in law 😢