Nak tanya je...

Selamat pagi semua, selamat bulan penghujung tahun🥰 Macam mana dengan semua setakat pagi ni? Ok ke? Jom borak sikit pagi ni 😘

Nak tanya je...
123 Balas

Cobaan yaa kalau baru nk start try busy sikit sbb xkan lh slamanya mengharap org skliling dlm umah tolong sy.. Skrg dh 20hari pantang.. Kesian tgk anak sy sdg demam n sy pun berkobar2 dlm hati ,asyij trtanya samada anak sy dh hilang kuning ke x sbb last cek 107.. Kena suruh tgk blik mnggu dpnnya,lusa nanti lah tiba masanya cek..hrp dh turun bawah 85. Skrg ni dia mamai2 sbb panas bdn sikit,sy hrp sgt ada jg turun asalkn bawah 85. nk makan kjp lagi,susu badan balik2 mcm nak terkeluar sbb dia mcm magnet🧲 tau2 saja anak bagi sign rasa lapar,3x dahh nii..aduhh kesiann.. Xdpt busy sgt,takpaa lah asalkn ada juga gerak sikit2 kemas bilik n sembunyi brg yg senang kakak dia ambl buang..penat kemas balik..hahah😅😅

Alhamdulillah OK.. syukur. Jam 7pg , hospital call bgtau result PCR : -ve. Lps tu kena dtg hospital, doc nak cek sbb smlm mengadu ada spotting. Smlm ngadu ada spotting, sbb ada simptom selsema dan cirit birit, kena buat swab test. lepas tau result PCR -ve, doc ketawa kuat bila dpt tau sy pergi kenduri n kena cirit birit. Haha. Ceria lah sikit pagi td kann... Alhamdulillah, doc cek vagina , tiada darah, scan kandungan baby pun ok, alhamdulillah syukur, terharu jgk sbb nampak pembesaran baby. Allahu, mudah-mudahan dikurniakan kita utk sentiasa bersyukur dan bersabar dlm menghadapi kehamilan, bersalin dan selepas bersalin. Hebat ciptaan Allah ni, kan? ♥♥♥

Tak okay. Anak meragam dri pukul 4pagi smpai skarang. Perut lapar tpi anak kjpkjp nangis. Nk bangon pergi toilet pun pikir bnyak kali apatahlagi makan. Kepala sakit sbb tk cukup tidur. Masih dlm pantang 41hari & berpantang sendiri bersama suami tpi suami kerja, rindu suami bila duduk sesorg mcmnie. Duduk jauh dri 2 both side family. Doakan mental fizikal saya terus kuat. Saya doakan pada yg tk okay seperti saya samasama kuat😇

3y ago

Kuatnya awk,sdgkn sy dgn fmly pun masih duk berharap org bagi sy makanan.. Lemahnya sy x mcm awk.. Sptutnya sy boleh bt semuanya sendiri.. 😓😓Sy doakan awk trus kuat dan tenang,mcm dari awl sis pasang niat demi anak sis.. Jgn putus asa ya.. Mgkin ini mmg ujian tapi awk kena terus senyum dn gembira ya..☺

tak berapa ok.husband naik offshore n 6bulan lg baru balik.😭😭edd sy 11.12.2021 dpt tau upt +ve then the next day sy blk kpg dan kandungan 7 bulan lebih br dpt jumpa husband, 3mggu spend time dgn husband, dia kena pg krja. sedihh,menangis 2 3 hari jg lah..teruk btl penangan hormon.padahal bkn xpnah berjauhan dgn husband pn sblm ni. doakan saya n baby selamat ya mummy2 sekalian

3y ago

Aamiin..sy doakan semuanya baik2 sj 💕

tak berapa ok. anak tak sihat. suami balik dah cuti seminggu. pjj. keadaan diri ni pn dh sarat. minggu depan selasa kena rujuk pakar. kena pegi sorang² sbb suami pn kena rujuk pakar d tmpt dia keja. adududu. mcm nk menangis tp air mata xnk keluar 😣. moga kuat dan dipermudahkan urusan

3y ago

semoga ibu kuat tabah dan sabar ye..moga dipermudahkn semua urusan ibu nnti..aamiin🤲😊

tk berapa ok. suami Bru je habis cuti seminggu. smbung kerja. kami pjj. mak masuk wad . dye kne operate .adik smbung blajar. adik sorg lagi jaga mak. sy tinggal sorg. emosi sngt tk stabil. harap ahli group doakn baby sy sehat.

3y ago

be strong..

Sy doakan korang semua yg rasa x okey teruskan semangat,kuatkan hati,jadi lebih tenang dan semua yg baik2 so on aamiin 🥺💪💪💪💪 jgn putus asa.. walaupun kadang khdpn mmg ada turun pasti akan dpt rasa naik nya kmbali.. Teruskn bersabar dan tabah..

Just penat urus ank, urus rumah, bekerja. Bkn mengeluh, just sebagai manusia penat. X de masa tuk diri sndiri. Prlukn masa tuk diri. Ank memang nk dkt kt je, bkn suami x tlg. Mkn telan je, kdg buang air sampai bwk ank. Bkn nk mrh, termrh. lepas tuh nngis.

Tak berapa nk ok. Tgh usaha utk bg ank susu bdn, mnggu lps admitted sbb berat ank loss. Hasil rawatan dr doc ank krg susu 😭😭😭. skrg dh okay, tp kna sulam dgn susu fm. dokan ank sy sehat dan berat bdn naik.

Pening. Lupa nak makan tengahri. Tengok2 dah jam 4 petang. Ralit main dgn anak. Makan tdur anak d jaga. Diri sendiri upss terbabas arini. Mujur tak posa. Musim2 selesama lagi. Lahai.. Selamat petang buat semua ibu2