Mula perkenalan anda dan si dia macam mana?

Selamat pagi semua & selamat bercuti 🥰 Apa kata harini kita kongsikan sikit moment-moment perkenalan anda & pasangan😍 Mesti tersenyum balik kalau ingat semula kan?🤭

Mula perkenalan anda dan si dia macam mana?
158 Balas

A - saya hahahahhahaha. masa orientasi kat kolej. dia duduk sebelah saya tapi ada jarak pemisah lelaki dan perempuan. dia bersin punya kuat sampai saya terkejut. semua pandang dia. saya pandang depan balik. dalam hati "hensem." pastu tak pernah bertegur sapa. memang stranger la. tetiba tau kawan dia tu, banyak kawan kawan saya. saya tengah cari pelakon untuk project short film saya. saya usha la kawan kawan saya. diorang bagi no telefon dia. saya mesej2. projek short film pun berakhir. kitorang terputus hubungan. saya pun dah tak fikir pasal dia. semester yang ke berapa ntah tiba tiba "ting!", ada mesej dari dia. "assalamualaikum, awak dah drop kolej ke...? kenapa dah lama tak nampak". mau sawan saya time tu hahahahhaha. mesej punya mesej. dating senyap senyap. mak dia pun tak tau. mak dia lecturer IT pulak. memang hari hari saya nampak. 😂😂 last last habis kolej tak mesej apa. diammm je. kalau mesej pun hi hi bye bye je. sampai la tahun 2019 tak silap. dia mesej tiba tiba "awak, jom kawin" saya jawab "jom". tak sampai berapa minggu dia datang merisik. kitorang pun bertunang. masa bertunang tu saya macam .. "serius laa ni pilihan aku... serius laa.. dia memang betul betul ke ni.." tup tup 2020 kawin. 2021 mengandung. 2022 AKAN bersalin. 🤣 yeay

E.. kazen sy kawen ngn 2pupu die.. dorg yg kenalkan kami.. tp sy yg mule² contact die.. sy call dlm hati siap ckp kalo die angkat mungkin ni jodoh aku.. pastu die angkat, kami kenal dlm hp 2 minggu lepas tu jumpe, die dtg umah jumpe parents sy, selang 2 bulan tunang.. setahun 3 bulan lepas tu baru nikah . skrg da 9 tahun kawen, anak nak masuk 2 da.. alhamdulillah die terima sy seadanye, (sy OKU).. SYUKUR sgt Allah jodohkan kami ..

A. Kenal melalui majalah yg Chat tu.. Saya yg add dia dulu.. Masa tu dua2 sekolah lg..🤭 Smpi Masing2 dah abis sekolah dia dtg melaka..masa tu jumpa dekat tmpt kerja saya.. Saya kerja dekat melaka sentral.. Mmg x sangka dia dtg melaka ingat dia memain rupenye mmg betol2 dia dtg... Dah 13tahun kawen.. Anak dah 3 org.. Alhamdulillah 🤲🤲🤲

E. Ms tu bakal mak mentua(mentua skrg) panggil kita dan borak2.. Lps tu kenalkan anak dia.. Kebetulan anak dia satu sekolah😅 pastu bertukar nombor phone.. Yelah satu sekolah kan.. Senior.. ms sekolah x suka anaknya sbb hensem dan samseng..tp jenis x layan perempuan.. X sangka jodoh.. Hurmm

B.. Kenal mase sama2 kerja kedai makan. Kenal 1 bulan terus dia ajak nikah. Mati2 igt dia main2. Dia dtg rumah sorang2 jmpe mak abah, minta restu. Alhamdulillah jodoh rupanya. 😍

E. zaman nokia 3310. time tu X ramai ada Hf jd Hf kita ni la jd mcm public Fon masa belajar. Dalam ramai² tu tersangkut la dgn en.suamiku skrg ni sbb salah no. hehehe ✌️🥰

C hehehe tp asal dia A tapi tau laa sifat llki ni ego die mak aiii hahahha . Tak kapel cuma kawan smpi nikah . Lpas nikah bru luah perasaan dan mula suka satu sama lain 😆🥰

C. kenal kat social media. sbb husband kenalan kawan. so mcm curious nak tahu siapa dia. then after first met, dia pulak start whatsapp hari2. begitulah kisahnya. 🤭🤭

B.Mula² kenal ,suami IV saya .Dia manager sebuah kilang .Lah² tersangkut .Selama 2 tahun kahwin ,sekarang baru mengandung anak pertama .14 minggu 3 hari.

B. Kami sama kerja. Masa dia nk berhenti kerja baru berani meluahkan perasaan kt sy. Dia kata kalau kena reject x malu sgt. Hahaha..