Pukul berapa bayi anda lahir? Ingat lagi tak?

Hi semua selamat tengah hari mommies 🥰 Ingat lagi tak mommies pukul berapa bayi mommies lahir dulu?👶 Kalau anak lebih seorang tu , agak-agak boleh ingat tak semuanya ya? Min dulu anak sulung lahir pukul 3.04petang, anak kedua lahir pukul 7.04pagi😇

Pukul berapa bayi anda lahir? Ingat lagi tak?
1016 Balas

10 lbh pagi, syok mkn tortilla yg mak bwkkn smbil lyn movie dkt hosptl, dh Ada dkt hosptl coz bby kurg gerakn lpstu cek jln trus kna thn sbb jln dh buke 3cm 😅 dh slmat stu 🌯 msuk dlm perut yg kdua kali 🌯nk msukkn dlm perut tu tibe ii sakit blkng yg trmat plus first time rsa sakit contraction. Berjlan la luar bilik wad, pusing ii disbbkn berjln mcm nenek bongkok , nmpk di nurse trus cek jln.. Tgk ii dh buke 5cm, 11:30 trus tolak k lb ingtkn dh tk lma dh , rupanya cek doc msih 3cm trpkse kna induce pulk. Kta doc jgn teran jgn apa ii kena tnggu pkul 2ptg plk nk cek jaln. Tgk jam dlm lb masih 11 lbh rsa nak pitam 😂 dgr 2ptg cek . Tahan sakit tu mcm nk melompt jea tp nsib la ada oxygn thn skit tu dgn oxygn plus cucuk thn skit tu, boleh la dlm sakit tu tertidur🤣 tp time mri sakit kita sibuk duk pgg bdn doc yg tgh buat laporan hehe nasib doc baik.. Dlm 12 stgh kot mcmtu tibe ii mari la nak teran tuh sbb sakit dia kerap dah smpai tkleh tidur dh, pnggil doc cek jln alhamdulillah 7cm trus suruh teran.. Pkul 1:46 slamat la putri sulong kami keluar. alhamdulillah

Jam 1.54pm 26/05/2021 jam 1 pagi perut mengeras jam 4pagi baru ke hospital sebab nak cek contraction konsisten ke tak.. sampai kat emergency swab test lagi kita.. masuk ward jam 7 pagi lepas swab test😂.. cek bukaan baru 2cm.. doc dtg cek jam 9 pagi pecah kan ketuban.. then masuk drip induce.. sakit contraction bertambah tiap jam.. last jam 12 cek bukaan masih 3cm😑 jam 1 cek balik bukaan masih 3cm last2 emegency czer😥 dlm ot sempat tanya sakit tak jarum cucuk kat belakang.. langsung x rasa kena cucuk contraction kat perut belom hilang🤣 lahir la baby boy 3.3kg

anak 1st 2.19 pm 4/3/2011 -B -Hukm anak 2nd 10.34 pm 11/6/2012 -G - Hukm anak 3rd 2.20 pm 18/1/2014 - B- Melaka anak 4 12.07 30/9/2016 - B-Hukm anak 5 7.20 pm 1/7/2019 -G -Hukm anak 6-- InsyaAllah tgh menunggu nak bersalin bulan 6 ni..bersalin time PKP 3.0.semoga dipermudahkan..amin Alhamdulilah selesa bersalin kat HUKM.Layanan terbaik.

For the first time melahirkan seorang baby yg comel. time pkp 0.1 bermula. bulan suci ramadhan kedua jam 3.35am alhamdulillah ... jam 10 am masuk wad jam 12 masuk Lb then tunggu dlm Lb sampai tetido then tiba2 rasa mcm nak keluar rupanya kepala baby dah betul2 kat pintu .. allah permudahkan lahir dlm suasana yg sangat2 tenang 🥺🤲

Masuk ward 2 hari,and the second day tu kena tolak pg labour room masa tgh syok2 lunch sebab yg cek saya tu katanya dh buka 6cm tp masa kat labour room tu doc check lg skali baru buka 4cm 😑 (Will never ever again let practicle nurse/doc check it for me) Dari tgh hari sampai lh 7:55pm maka lahirlh my first born 😂

2y ago

ank pertama 11.29pm/2017 ank kedua 10.12am/2021

jam 5.28 PM dtg hosptal contraction 11/12 pkol 7pagi masuk wad check jaln 1cm. 12/12 contraction kuat Dari pagi Masih bertahan, pkol 3.30 contraction da tk tahan sangt check jalan 4cm.masuk labour room 4.30 petang pkol 5.28pm alhamdulillah selamat bersalin ank first baby girl .

Ank 1st : x ingat, y pasti lps mghrib Ank 2nd : x ingt, y pasti lps zohor Ank 3rd : x ingt, y pasti waktu dhuha Maafkan sis x ingt. Ni next month due date. Kalau org tanya next year jam brpa ank2 sy lahir, jwpn msh sm. Kecuali kena tgk sijil lahir mereka. Hihi

smua ingat anak sulung kul 3 am anak kedua time subuh jg sblum kul 3 kot anak ketiga sblum subuh mau dkat kul 4 anak k 4 kul 7 suku nntkan kepahiran anak k5 next year nnt smoga d permudahkan n selamat bsalin...Aamiin insyallah

pukul 5.43am betul2 start azan subuh baby keluar. masa bulan puasa tahun lepas. sampai doc dan nurse pun berlari masuk labour room, tak sempat nak sahur bila baby dah nampak kepala.. pengalaman yg tak boleh dilupakan..

ingat .. contractions .. pkol 4-5 ptg .. tp thn .. until 5min max each contractions .. baru pegi spital .. pkol 6 masok labour room .. alhamdulillah .. 830 mlm .. bersalin .. welcome to my princess .. 🥰