Tak selera

Selalu tak berselera bile mkn nasi berlauk. Selera hnya makan sup sup bubur. Takpa ke

13 Balas

boleh aja.. sy pernah macam tu masa trimester pertama. cuma pesan pakar pemakanan sup2 bubur kita letak seimbang juga ada protein, ada sayur atau makan juga buah2. sbb janin tengah nk berkembang fasa pertama perlu khasiat dari makan minum ibu 😊

Saya dulu semua tengok makanan tak lalu yang boleh telan laksa lemak selalu tak nak lapar saya makan coklat cadbury. Berat pun tak naik untuk 5 bulan sebulan nk bersalin baru lalu makan berat naik 3kg

saya msa 1st trimester dlu xleh telan nasi lauk... sup ayam pun xleh .. asyik nk mkn western food je ... masakan melayu mmg xleh mkn huhu

Sama lah sis. Makan nasi sikit je makan bnyak ii nanti muntah. Kerap loya kerap muntah hijau 😢

sama la sy sis..mkn nasi skit je blh..lau byk akn muntah..tgk nasi pn xde selera jd muak🥲

Lebih baik daripada tak makan. Cuba tambah sikit sikit ayam/ gaul telur sebiji.

Boleh asalkan makan cukup mcm diet suku2 separuhnya.

Takpe. Saya dah 5 bulan tak leh makan nasi

takpe boleh jgk asalkan cukup makan

Takpe. Asalkan cukup nutrisi.