Tiada selera makan

Normal ke klau tiada selera makan tgok nasi je rsa mual ,tekak ni nk mkn benda berkuah ja mcm kuatiaw sup,bihun sup ,sup daging

2 Balas

normal sis. tak apa awal2 ni memang macam tu. makan je apa yang kena dengan tekak awak. yang penting dapat nutrients tu. harapnya masuk 2nd trimester dah elok lah, ameen.

7mo ago

takpe. jangan risau2. yang penting folic acid jangan tinggal. yg tu memang kena paksa makan jugak 😅 nasi tu banyak karbohidrat je. protein, lemak, fiber, vitamins & minerals lain lagi penting. kuetiau bihun kentang tu semua ada karbohidrat juga.

Normal ✅

7mo ago

Sama. Lapar tapi tengok nasi jadi mual. Tapi bila makan sebenarnya ok je, kena letak kuah banyak2.