sekadar bertanya

Selalu orang kalau mual2 muntah pening2 ni minggu ke berapa ya. Saya baru 8minggu tapi orang sibuk duk tanya xde muntah2 ke. Saya xde rasa semua tu cuma malam je mesti xboleh tido mcm sakit2 belakang badan. Kena urut kaki badan baru boleh lena. Then sblm pregnant sy rajin masak, sekarang kalau masak mcm xde deria rasa, nak masak pun rasa kesian kat laki sbb ntah ape2 je rasa masakan tu. Ade x yang mcm ni.

10 Balas

mcm saya la acik suami selalu ty ko ok ke ni... ada alahan tp biasa2 je... skrg tinggal alahan bau2 je.. gosok gigi muntah pon ada lagi tp jarang2 la ada masa2 je... kita patt besyukur xde alahan sampai lembik bdn.. allah permudahkan urusan kita bekerja

Sy sama la dgn awk. Takde alahan ape2 alhamdulillah. Cuma sakit2 pinggang tu je laa. Time gosok gigi baru laa muntah2 sikit. Tu laa bila sendiri masak pastu nak makan, tekak takde selera mana. Tapi nak taknak kena la masak, kang kebulur encik suami 😅

Sy x dek alahan munth2.. Tp pening kepale smpai x leh wat keje.. Mmg nk bedrest je.. Sy klau msk selalu mkn x habis.. X dek selera.. Tp suami mkn berselera.. Katenye sdp je.. Rase mcm biase.. Tp mybe tekak kite x sdp.. Rase enth ape2.

Kakau takde tu rezeki. Saya pun tkde rasa pape tapi masuk 12 minggu, kalau saya makan fast food saya muntah balik. Padahal sebelum pregnant suka sgt fast food, skg telan keluar balik.

Sama.. Masa saya pregnant mula-mula, mual.. Kepala pening..tak boleh makan langsung tomyam.. Pastu tak boleh makan benda berminyak.. Mmg tak lalu.. Masak pun malas.. Skang dah ok..

Simptom sis samalah ngn sy. Sy sakit blakang lg2 time nak tukar posisi badan. Pastu mmg idea memasak dah tak mencurah2 mcm dlu. Resepi ikan dah tolak awal2. Hehe

Alhamdulillah Takde alahan. Tp Taktau next bby terkena alahan. 😂

Bestnya sis xda alahan sy da nak msuk 24mggu still muntah2 lg..

Alhamdulillah sis xda alahan..enjoy your pregnancy

syukurla xda alahan sis ..