Perlu atau tidak perlu buat detail scan?

Sekarang saya nak masuk 27minggu. Dah terlambat utk buat detail scan, tp masih ada klinik yg boleh buat detail scan sebelum 28minggu. Saya nk minta pendapat ibu², perlu atau tidak perlu buat detail scan ni ya?

22 Balas

ank first dlu x Tau Pape tak da ilmu so xbt pun details scan . just scan awl2 pregnant je utk confirmation then just follow up kt kk je mcm biasa. alhamdulillah smua baik2 shj. ank kedua sbb deliver kt swasta so Mmg tiap bulan doc akan scan terangkn smua dgn lbh details.. ank ketiga ni dh makin cerdik so mse 23week haritu ada bt details scan.. puas hati dgr doc explain satu²..