Perlu atau tidak perlu buat detail scan?

Sekarang saya nak masuk 27minggu. Dah terlambat utk buat detail scan, tp masih ada klinik yg boleh buat detail scan sebelum 28minggu. Saya nk minta pendapat ibu², perlu atau tidak perlu buat detail scan ni ya?

22 Balas

saya rasa detail scan penting. sbb dia bukan scan biasa tu je. dia akan tgk organ anak kita ok ke tak. kalau mampu pergilah ya. so that kalau x okay, kita boleh prepare apa yg patut

saya masa 31week buat detail scan.. kebetulan ada klinik swasta area saya buat 6D percuma .. saya buat detail scan sebab nak tahu kedudukan uri bayi saya ..

Saya buat masa 29w. Hahaha dah terlalu lambat. Nampak mana yang nampak je masatu. Alhamdulillah baby semua okay sekarang dah masuk 2 bulan 8 hari☺️

sy rasa patut.. sbb skrg ade mcm2 masalah kesihatan..at least awal2 kte tau kalau anak kte ade masalah sakit atau x, boleh pantau mane yg patut..

Up to you. I buat sebab nak ketenangan minda. Taknak wondering how is the baby inside, so I did detailed scan

Sy pn dh buat scan details mse 27week 3day.alhmdulillah bby sht normal siap buat scan 5d skli. Kna rujuk ngn doc ye.

sy pn dh nk msuk 27mggu , tp bmi overweight , klinik tak terima sbb tkut baby besar dan padat katanya. bmi 30 skrg

Boleh share tak harga buat detail scan ni berapa? Dan seeloknya buat masa berapa minggu?

sy blm buat lg detail scan. .skrng 28minggu xpe ke tp sy ad folowup kt o&g.

detail scan sangat penting