Kuat berpeluh

Sekarang ni tgh musim panas atau hormon mengandung ya yg menyebabkan kerap berpeluh.. Sy sampai pesan kat husband bukak aircond kuat sikit.. Sy tengok husband saya takde pulak dia berpeluh.. Mandi pun 4x 5x baru la selesa.. Buat kerja rumah sikit ja dah berpeluh 😅

17 Balas

Sekarang memang musim panas kena pulak pregnant mmg lain mcm panasnya. Saya masa preggy pun mmg kuat berpeluh. Bukan kat rumah je kat office pun saya yg pegang remote aircond. Sampaikan colleague semua kesejukkan hahaha. Kat rumah pulak time tidur mmg bukak aircond je tak pakai selimut yg husb mengigil kat sebelah. Normal sis pregnancy hormones. saya start kuat berpeluh masa 2nd trimester tapi dah masuk 3rd trimester makin menjadi berpeluh manjang. Tak boleh berjalan kalau xde kipas kat tangan. Kat mana mana saya bawak kipas tangan tu.

Sy trim1, kedinginan. X bukak kipas pn rsanya dh sejuk. Mndi tghri pn kena air suam😭😭🤣🤣. Dh msuk trim2 ni, skg 25w, klw bole mndi 5x seharii.. tdoo aircond ,kipas siling ,kipas kaki smpai husb bisinggg tp sy kata panas smpai x brselimut lgsunggg 😅dia plk kata “panas apanyaaa nak jadi beku ke nak masuk angin”. 😭 tp srsly, lps brsalin jd normal blk kn??? elektrik mlambung naik haaaa sjak kerap rsa panas ni.

Pregnancy hormones.. sama kita.. kalau kat rumah tu berkemban je sebab terlampau panas.. kejap2 mandi kejap2 mandi. Bila husband ckp die xpanas pon kita pulak bertambah panas hati rasa nk debik2 je die😂 tapi sabo jela.. 3rd trimester ni mmg mencabar sikit panasnya. Tgh2 tido boleh bangun pegi mandi.

sy dh menunggu hari😂Peluh dia macam lari satu padang ya🤭Tapi nurse cakap normal la kalau kuat berpeluh...heheh kipas dua biji onz pon tetap rasa panas.mula tkut org ckp mengadaa..xp alhamdulillah org keliling memahami kadang smpai basah baju kalau tgh buat kerja...

samalah, sy pun 32 weeks ni pun mmg berpeluh ja, since trim 2 lgi .. kt mall pun boleh berpeluh .. kt rumah lg xda aircond, hrp kipas ja la. duduk² pun boleh mengalir peluh. sy sentiasa bg basah² bhgian bdn yg cepat peluh, lepastu pgi duduk dpn kipas. ok skit laa ..

sy tgh 2nd trimester ni pon perasan kuat berpeluh. walau tgh berkipas pon peluh meleleh. rasa nak je usung kipas sentiasa kat kepala ni. huhu mandi 3× sehari dah. baju je sehari salin sampai 4kali 😂 xbole tahan baju basah pastu bau peluh rasa melekit xselesa.

10mo ago

Sama sis, 26w dah terasa dah berpeluhnya.. Walaupun angin kuat kat luar pun rasa jugakk. Tisu sebungkus pun boleh habis😅. Sy mmg mnd 4x 5x lambat sikit terus naik ruam.. Dah satu hal nak mengaru x selesa..

saya pon gitu kejap je peluh mmg rimas, nk mandi bnyk kali bru lega, kalau tido tu mmg surh husband kuatkn aircond smpi dia kata dh sejuk ni nak smpi beku ke 🤣🤭 tpi kita rsa cam xsejuk lg ni tggu lg ckit haha

sama la. normal je. dari awal pregnancy sampai akhir kuat berpeluh. Sy mandi sampai 5,6x. Tambah2 skung musim panas kan

Sama la mandi peluh walaupun dh on aircond sekali dgn kipas..Kadang cuci muka guna air sejuk 🥶 nyaman

normal sis lg akhir² trimester, rasa rimas . mmg selalu mandi jee kerjanya

10mo ago

Itu lahh ingat masa 37w baru rasa panas, ni br 26w,pns lain mcm.. Kalau lepak kat luar x kena kipas.. Tisu sebungkus pun bole habis 😅