Terasa hati ngan kata suami

Sejujurnya sy xpandai masak..sy akui..tpi sy belajar masak...kali pertama buat kari ketam..x menjadi 😁😁..xtau slh lebih buh..rasa lain mcm... bila suami mkn..dia kata kt sy mcm2..marah sy..sy sedih la..sy terasa la ngan kata2 dia tu..sebb kali pertama buat..bukn xleh terima masakan sy xsedap..tpi sebagai suami kena jaga sama perasaan isteri.. tegur tu biar org kata sampai menghina..mrh bagai..jd mls nk masak tiba2..putus harapan nk belajar masak.. sebelum ni sy beli lauk yg dh msk...

44 Balas

Bukan semua ladies minat memasak..the best chef in world are mens compare to women..ada suami cerewet sgt dlm air liuh masakan dan ada yg tdk..kini harga barang mahal..mgkn suami sis takut membazir dan mgkn dia expect too high expectation dari isterinye..bila mood dia dah baik nanti biar jujur dgnnye .. akan buat byk kesilapan sewaktu masak pada permulaan dan suami harus belajar utk adjust dan bersabar..lama lama insha allah isteri jd pro..saya ni jenis tak minat masak..akhirnye masuk juga kat dapur demi keluarga..berapa lama nak mkn mknan luar..biar simple asal sihat dan isi perut...jgn berkecil hati, makin hari makin tegas utk belajar dr kekurangan..senua wanita akan jd pro juga lama kelamaan .. jgn risau dan jgn pikir sgt