Terasa hati ngan kata suami

Sejujurnya sy xpandai masak..sy akui..tpi sy belajar masak...kali pertama buat kari ketam..x menjadi 😁😁..xtau slh lebih buh..rasa lain mcm... bila suami mkn..dia kata kt sy mcm2..marah sy..sy sedih la..sy terasa la ngan kata2 dia tu..sebb kali pertama buat..bukn xleh terima masakan sy xsedap..tpi sebagai suami kena jaga sama perasaan isteri.. tegur tu biar org kata sampai menghina..mrh bagai..jd mls nk masak tiba2..putus harapan nk belajar masak.. sebelum ni sy beli lauk yg dh msk...

44 Balas

benci nya suami yg prngai mcm ne. dh nma pun first time.. tp selamba dia je hina isteri masak lauk x sedap.. sy masak telur goreng sambal pun suami kata sedap...masak ikan bilis ngn telur ngn cili n bawang pun suami puji...

Sabar sis, mungkin suami sis mmg jenis yang tajam bila bercakap. Buat sakit hati je, but don't give up sis, keep practicing, tengok utube byk2. Sye pun tak pandai mula2..skrg mcm2 dah pandai masak. Trial n error😉

Sy nk masak tgk YouTube, kat YouTube semua Ade jenis masakan, Sy belajar masak dari YouTube.... mmg mula² tu x pandai masak, tp bila dah praktise lame² JD pandai, n jgn cepat putus asa, cuba sampai boleh ...😘

Jangan risau puan..kebanyakan prmpuan pndai masak slps kawen termasuk saya..sya bljr msk pun tgok video insta,youtube🤣..puan kna ingat resepi tu semua sama sjaa tpi y mbuat kn mskn brbeza adalah air tangan.

Try masak benda yang simple dulu.. dah mahir yabg tu baru buat yang rumit2 and always refer to recipe.. for newbie lah.. google la rasa.my ke aziekitchen ke.. pandai2 ejas rasa ikut tekak

kalau saya, suka rujuk resepi masakan dari che nom.. alhamdulillah semua resepi dye yg sy try, mnjadi.. kalau tiru dr page lain kdg xmenjadi.. 😅😅

saya ni mana pndai masak ,kari apatah lagi ..padahl tu makanan favorite dia 😁..tpi tu la try n error ..byak error bbanding mnjadi nya 🤣🤣🤣

Saya pun tk pandai masak kalau guna garam gula sy cuma bubuh cukup rasa je . Huhu sama la kita kalau cukup rasa habis . Habislah nyawa saya 🤧

saya pon pernah kena.geram je rasa.suami tak suka masakan saya..tpi saya buat lagi sampai dia puas hti n puji..

sis sy pon bknlh pro memasak tp seandainya sis nk masak apa2 sy blh ajarkan..blh kita tukar2 menu..