Kurang selera makan

Sejak pregnant ni saye makan dalam sehari sekali je, tu pun makan tengah hari lambat dalam pukul 3-4 petang. Bile malam hanye makan roti je. Tengok makanan jadi nak muntah, bile telan jadi kembang tekak. Orang lain pregnant makan kerap kali walaupun sikit, tapi saye tak lalu langsung. Start dari 6 week saye tak masuk dapur dan tak masak selalu beli makan luar. Nak masak pun tak boleh sebab jadi pening dan mual bile bau masakkan. Risau kan keadaan baby sebab tak kerap makan, selalu masuk angin je badan ni.

22 Balas

Jgn isau slagi blh mkn… mkn je ape yg sis blh mkn.. tp bykkn minum susu n buah.. mmg kne try and error.. nt dh nk habis trimester pertama akan start ade slera mkn mkanan berat 😊 lg satu kalau kurang mkn mmg susah nk dpt slera n akan sllu mual.. sb bdn xde energy.. so salah satu care nk elakk xde slera n mual sis kne btl2 knyang..