Sangkut Kencing Manis

Sedih pula hari ni. Pergi appointment pregnant untuk kali kedua, tiba2 sangkut kencing manis. Ada tips cara pemakanan yg ok? Sebab selama ni memang ada mkn kek, mnum air manis tapi saya banyak dah minum air kosong. Ingat lps minum air manis, bolehlah kndungan air manis tu dikurangkan. Hmmm

5 Balas

Sebenarnya memang kena elak gula. Kalau makan atau minum benda manis, kandungan gula yang masuk dalam badan tetap sama walaupun awak minum air kosong lepas tu. Memang kat tekak dah tak rasa manis, tapi jumlah gula tetap sama. Jadi bila dah ada GDM, kena elakkan makanan manis ya.

Saya pun baru je nurse ws, result gula tinggi sikit. Walaupun saya memang tak suka makanan manis, minum air manis, byk minum air kosong, tetap sangkut juga. Em kna buat bsp 2 minggu sekali. Mengandung anak pertama result okay. Yg kedua sangkut pulak. Hormon kot.

Sy ms 1st mnum ok pstu 2nd mnum pn ok sb mlm Tu sy mnum air rebusan bendi..alhamdulillah bcaan ok 4.6 jew..cba lah amal kn.. insyaa ALLAH..

harini buat bsp..tuhari kna gdm mayb byk mkn buah rambutan n durian..tgh musim apalagi..skrg bacaan dh mkin ok sbb musim buah dh berlalu

bacaan gula dlm darah tu mmg sush ckit sis nk turun. semoga urusan sis dipermudahkan