Tips xnak sangkut kencing manis

Salam sape2 bleh bgtau x tips xbagi sangkut kencing manis time pregnant?

2 Balas

Tips? Kawal pemakanan. Tu je tkde tips gempak lain. Tp andai kata dh jaga makan, tk ambik gula sgt pun still sangkut jgk then nothing can do. Kadang sbb pembawakan tu jgk blh naik mencanak. Sy masa third trimester gula jd tinggi sangat sampai on insulin yg dos pun agak tinggi. Lepas bersalin, dan sampai skrg (2 bulan postpartum) pun gula sy maintain cantik mcm org yg tkde kencing manis sedangkan pemakanan sama je dgn masa mengandung sy tk ambik ubat dan insulin dh sbb tkde masa nk follow schedule.

kdg tu pembawakan baby...jaga cmna pun bole.sangkut juge