Kencing manis

Nak tanya kenapa ye lepas bersalin minum air gula tiba2 sangkut kencing manis sedangkan keturunan xde yg menghidap penyakit ni...

2 Balas

kcing Manis bkn disebabkan keturunan shj. pemakanan seseorang tu yg menjadi punca. mgkin kita lah punca pertama keturunan akan dtg mndpt kncing Manis. justeru itu, jaga pemakanan yg seimbang. kurangkan air Manis n gula putih. sekian

2y ago

pemakanan mmg dah jaga...air mania mmg minum da dekat 2 bulan lebih

lepas bersalin kne minum air gula ke?? maaf xtau

2y ago

tak sure laa sis .. tp tu yg saya prnah tanya dkt doc haritu .. sbb sy tgh makan ubat KM..terus tanya sama ada kencing manis ni kekal or tak.. doc jawap lepas bsalin td kena mnum balik air gula utk pastikan sama ada KM ataupon tak ..tp sis bole rujuk balik tanya doc..