prepare brg baby

Sedar2 dah masuk 6bulan..due bulan 6..tpi satu ape pun xbeli lagi..sape same dgn sy..??

prepare brg baby
111 Balas

Sy due sebenar 11/06,tpi disbbkn nie kali 3 czer,jdi 37 minggu kene bersalin dh....so tarikh bersalin czer 21/5 bulan depan jew,nasib dh prepair brng2 bby semua sblm pkp haritue..... alhamdulillah...nie tunggu brng2 berpntng jew smpai,mmg berjanggut nk tnggu brng2 on9 smpai...ade yg dekat sebulan dh oder,ade yg kene cancelkn oder...emm..mcm2 dugaan bli brng on9 time pkp nie....sis doakn semoga semua urusan mommys dipermudahkn yer...doakn sis jgk....

Sis musim PKP ni kedai brg baby n mummy x buka.. Better beli online. Mula beli dari sekarang. Sy due awl bln 5.. Awl bln 4 dah start shopping online. Ni pon ada 2 3 barang lg blm smpi.. Yela musim PKP ni kan lambat sket brg smpi.. Brg smpi nk cuci lg.. Better mula dari skrg.. 😊

Semoga dipermudahkan urusan sis, Aamiin 🤲🏻💕. Better beli sikit2. Jangan tangguh lama2. Nanti jadi macam saya 😅😂 -35 weeks baru beli segala barang, sebelum tu tak beli satu apa pun. -36 weeks start basuh2 baju baby dan packing. -36 weeks dah bersalin 👶🏻

Due sy seminggu lewat dari sis. Beli sendiri baru sepasang dua baju nb. Husband kata mil sy dah beli mcm2 utk 1st cucu dia. Sy nak beli sdri pun tak tau nak beli ape. Takut terdouble plk nti membazir plk. Kena balik kg tgk ape yg mil dah balikan.

13.6 nanti due. Dah start sort mana nak pakai. Dah siap basuh semua. Pakai apa ada kakak abang punya elok2 lg. Tinggal beli mana perlu je ni. Nanti canggah dengan raya susah pulak 😂 kang baju raya anak2 lg, baby pulak lagi. Baik setel awal2.

Sy pun mcm tu.. Last2 kena marah dgn mak. Last min preparation. Warded 37w sbb air ketuban kurang. Nasib baik brg2 hosp smua siap dlm kereta bfore 35w lg. Better siap je bnda2 basic utk ibu dan anak kt hosp. Semoga dipermudahkan mommy💕

Sy 30week xbeli pape pun lgi...ingat nk tggu thu jantina tpi xbleh kluar umah pulak sbb pkp hahaha...bile pikir pasal nk jimat duit mintak je baju dekat adik yg bersalin tahun lepas sbb bby kan cepat besar....jimat duit🤭🤭🤭

Sesiapa yg mencari lampin yg terbaik,,jenama Nappy Time la yg trbaik dri segi kualiti dan hrga mmpu milik..sesiapa berminat nk tahu lebih lanjut bole tinggalkn no fon diruang komen..support kluaran bumiputera thanks😊

Sy lg smggu nk msuk 7bln.. Belum beli pape lg😅hujung bln ny nk cnfirm kan scan jantina.. Dh 2 kali scan bby girl.. Tringin sgt nk brg bby wrna pink😂😂snggup tunggu btul2 confrm dlu🙊

Sy due 22jun..br beli sehelai dua... Tp skrng dah cepat penat bila bjln... Ingt ujung mnggu ni nk start beli bnyk sikit.... Takut nanti dah x larat.. Dan anak sulung dl 36mnggu dah bsalin😊