Barang baby

Salam/hi.. Sy due end of may,skrg satu brg pn xbeli lg.blh mommies smua suggest..kt mne sy blh shopping brg bby...dah rse stress tkut pkp smbung lg?

38 Balas

Blh kemana kedai baby atau pasaraya giant,tesco atau aeon. Sy beli online dekat lazada dekat 2 minggu baru sampai sbb pkp kan...sekarang tggu hari nak bersalin punya la risau barang x cukup.last2 sy order di kedai bayi tateh. Sy tinggal area Kl,Sis blh tgk di ig tatehbangi,tatehcheras,tatehbtho pilih barang dlm ig tu dah diaorang blh hantar ke rumah hari yg sama dlm masa sejam.pos pun blh tp takut lambat juga.Alhamdillillah barang dah cukup. Semoga semuanya selamat dan dipermudahkan ye. #38weeks

4y ago

Semoga dipermudahkn urusan berslin ye sis

Waalaikumsalam.. Sy pon due 5/5/2020..brg bby yg urgent je yg nk guna kat labour room.. Baju baby 2 3helai je sy beli..ni tinggal barang ibu je yg lom standby.. Huhuhu.. Sejak pkp start, family paksa suruh beli brg kat shoppe n lazada.. Niat hati nk merasai beli kat pasaraya.. Da la berjauhan dengan suami.. N pulak rumah kampung ni jauh dari bandar .. Rumah ke Hospital pon da 30minit.. Harap semua ibu2 yg nak bersalin kena tabah nyer semasa pkp nie..

4y ago

Semoga dipermudahkn urusan bersalin sis ye..musim pkp.memg mental kene kental

Saye pon due akhir bln 5 ni gak, ingt bleh la beli barang baby dkat Aeon atau Parkson sbb nk habiskan voucher😔 mmg xdpt la sbb bahagian tu ttup. Bahagian barangan dpur je bukak. Sis beli dkat pasaraya je sis..PKP ni mmg xde pilihan kedai tertentu kite nk pilih. Kalau beli online pon same gak, barang smpai lmbat sbb J&T dgn Poslaju xnk hantar barang kalau sesetengah kawasan tu red zone. Alamatnya terberanak dlu la baru barang sampai.

Beli online je dear, shopee, lazada semua ada produk baby, kat shopee n lazada cari pureen official store, anakku official store, okbb, fiffy official store, yg xda jenama pun banyak yg murah2, saya pun due 23/5... Saya beli on9 gak, 2 hari sampai barang... Free postage lagi

Kalau beli on9 shoppe pun mau tengok sis,sya dah tersilap tak tengok,smpai skrang barang tak dikirim lagi,dia ckp tempat dia red zone,Tunggu siap pkp.last2 pkp smbung lagi 😕 Sya pun mei jugak, sya beli untuk keperluan hospital je, lain tu dh siap pkp baru tambah lagi..

4y ago

Haah tu la sya silap tak tengok lagi,sib baik tak banyak last2 sya beli kat pasaraya je macam aeon big.sbb kan barang baby ada kat dalam tu ,dia campur snang sikit.memang mahal tapi tkpe la beli sikit2 dulu.

sy pun due hujung may... byk beli brg online kat shopee.. sbb nk kuar mmg xleh. diapers,baju,minyak telon kebykkannya saya beli kat shopee. Alhamdulillah sampai dah.. jgn stress².. xelok utk baby... insyaaAllah klu beli kat online blh sampai sebelum end of may..

klu rajin pegi pasaraya mcm giant, tesco beki yg penting dulu..nak beli online boleh tapi konfirmkan dgn seller dulu boleh pos atau tak musim2 PKP ni..klu kawasan sis redzone memang currier x masuk

Sy beli brg kat shopee sis...mmg x beli kat luar pun, tp sebelum beli sis chat dengan seller, dorg boleh buat penghantaran setiap hari ke mcm mana, contoh sy beli bju nie 2 hari jer dh smpi rmh👇

Baju baby sy beli kat sini, kualiti bagus https://shopee.com.my/chamie2018.my?smtt=0.0.9 pampers sy beli kat drypers.os (shoppe) beli brand new born touch botle beli brand avent.os (shoppe)

4y ago

Tq sis

Kenalan rapat sy polis . Dia ckp pkp mmg smpai bulan 5 atau lebih . So, sis kne start prepare .. Sbb x mgkin pkp akn stop sblum buln 5 . Beli online kat shopee .. Byk pilihan n murah ..