Anak Pertama

Hai..siapa sini due bln 9?? dah prepare ke brg baby.. nervous laa..?

40 Balas

Sy due 16/9 tp date tu mmg blum confirm lg. Scan kat klinik swasta, usia baby besar dari tu..kira seminggu lebih ke 2 minggu lebih awal. Tgu nak scan klinik govt hujung bulan ni je lg tgu confirmation dr doktor. So hari tu dlm mgu 25+ dah start cr barang. Baju lah dlu, sikit2 basic je. Lps tu masuk bulan 6 baru cari yg lain. Tu pun xcomplete lg. Td baru je beli brg mandian.. Brg pantang pun xcari lg. Plan nak beli utk diri ni last skli. Settle utk baby dulu. Apapun, sediakn awal lg baik sb nak beli bnyk skligus kalau last minute tu susah kena habiskan bnyk duit pulak dlm satu masa. First baby mmg bnyk kena beli sbnrnya. Kalau baju2 mgkn murah la & xperlu bnyk beli, tp benda2 lain yg tu boleh tahan mhl tau. Just prepare la, sb xtau nt bersalin lebih awal pulak kan. Nt dah nak dekat2 tarikh just cuci2 & susun2 brg baby je lagi since dah xdpt nak gerak sgt ms tu nt..

Dah beli sikit2. Baru 27 weeks ni pun dah tak larat nak berjalan sgt. So prepare brg2 utk hospital bag dulu, yg besar2 tu je myb beli bulan 7/8. Semoga dipermudahkan urusan 🤗

Sy due bln 9, alhamdulillah dah beli tp sikit baru...suami sy beli brg besar2 dulu, kain baju baby semua tak beli lg...katanya bulan depan plk smbg beli lg..

Due 9/9. Now dah 23w lepas tau gender terus shopping barang baby.. Beli sikit2 asal nampak bergerak. Sbb tak mampu nak angkut satu kedai sekaligus.

Sy brg baby tak beli daftar nak bersalin dkt hospital mane pun belum...suami kata awal lg tnggu 6,7 bulan baru nak prepare semua...sy 25/9😬

Sy due 14/9/2020, apa pn xbli lg..list pn blom ada lg..alahan asyik brtukar ganti mnybabkan x fikir lg pasal brg baby..😓😓

🙋🏻‍♀️ Saya due 11/9.. dah prepare sikit² barang baby.. 😁 Moga segala urusan ibu² semua dipermudahkan.. ♥️

Saya.. Baru beli sikit2.. Tp dah tergendala kerana pkp, pilihan pun byk terhad.. Pun nervous jugak 😅😅😅

Sy bru beli nursing pillow je. Last2 saya yg guna dulu 😂😂. Baju2 smua pakai anak2 buah punya. Saving.

Lek sis. Bulan 9 lambat lagii saya pun sama bulan 9. Plan 7 bulan baru beli 🤗