Beli brg baby

Skrg dah masuk 30week tp satu benda xbeli lg..nk beli tp pada kurang bajet pulak xtau nk beli yg mne dulu..ada yg boleh suggest x yg betul² penting dulu..due date pun dh dekat pening takut salah beli...

6 Balas

Kalau ikut penerangan nurse saya masa check up, dia kata beli keutamaan je pun takpe, macam baju baby paling sikit 5helai cukup dah, pampers, bedung kalau nak satu dua, sarung tangan kaki topi tu dua dulu ke. Sediakan barang untuk ke labour room dulu. Macam tisu basah ke nurse kata kalau takde bajet boleh je angkat cuci dekat sinki atau toilet pun takpe. Kalau di hospital katanya ada sediakan kapas dan air. Nanti kalau ada bajet lagi tambah sikitsikit keperluan lain. Tak semua pun kita akan guna. Dia kata waktu macam ni lebih baik ready duit untuk masa depan anak, sekolah, saving, persediaan duit kalau anak sakit nak ke hospital atau nanti kalau nak bagi susu formula dll yang lebih utama. Macam buai, stroller semua boleh beli untuk kemudahan kemudian hari kalau ada bajet nanti. Nurse saya tu macam makmak, suka nasihat and share pengalaman sebab saya ni tak beremak, hehe alhamdulillah. Harap dapat bantu awak juga. Semoga dipermudahkan segala urusan 😊

baju baby dan pampers persediaan untuk masuk bilik bersalin yang tu penting... kalau nak beli skit dlu pun x pa ikut bajet...yang penting beli dlu dalam 2,3 pasang dan pampers untuk persediaan kalau ada apa² berlaku...

boleh start beli sis.between 32weeks smpi 38weeks anytime boleh bersalin.kita xboleh agak..beli yg baju,pampers,swaddle,mitten dgn brg utk sis berpantang nt

beli mana yg perlu Dan keperluan ke hospital...saya pun beli brg yg perlu dulu...yg lain refeil yg ank first...

Jgn lupe beli tungku utk badan lpas besalin nnt kt shoppee je murah ..

for me,baju bby yg pnting sgt..