Minum air gula

Sebelum minum air gula bacaan 3.8 lepas minum air gula 8.2 harini dh kena buat bsp pkul 8pagi tadi bacaan 4.4 then pukul 10 tadi 4.3 and lepas lunch 5.1 pkul 8 malam pulak 4.4. Selalu cek bsp ni hari² ka mcm mana? Leceh nak kena ulang 3,4 kali gi klinik 😓

Minum air gula
30 Balas

Saya beli dekat farmasi dan buad sendiri saja kat rumah. Awal2 haritu 2minggu sekali. Then baru2 ni dokter suruh buad bsp 3minggu sekali pulak.

4y ago

Sy pn beli walaupn nurse cakap sbln skali kena buat bsp tapi beli jugak la untuk pantau sendiri bacaan gula, risau jugak.

Sy pn kena bt.. Tp kena g klinik 4kli.. Diorang xbg bt kt rumah.. Sbb pernah ada yg tipu.. 😌😌Hmmm penat.. Minta nk bt kt rumah diorang xbg..

4y ago

Kesiannyee. Leceh ek mcm tu. Patutnye boleh la bg kelonggaran buat kt rumah sndri. Kdg nk pergi klinik tu aduhai dh la 4x.

Bacaan awak dah cantik ni. Nak tanya, bacaan 6.7 tu guideline drp klinik utk lepas makan ke? Atau sebelum makan?

Biasanya kene buat dua minggu sekali.. better sis beli mesin bsp sendiri bole buat sendiri kat umah tk perlu ulang alik gi klinik

4y ago

Ohh..Tadi lepas cek gula pukul 8 malam tanya nurse die cakap sebulan sekali buat BSP. Tapi sy beli jugak alat tu untuk cek sndiri.. BTw thank you for the info 😊

waa😭sy isnin ni start buat bsp..mngandung sblm ni tak prnah gula tinggi mula lah tak senang hati nih...

Depends klu xde masalah mcm tu..sebulan sekali je...klu de tarikh merah kena kerap buat..tarikh selalu nurse akan bagi...

4y ago

Ye sy baru tahu semalam lepas complete semua bacaan nurse cakap sbln skali cek bsp

Saya cek 2 mingu sekli. Bli mesin cek bsp.cek Kat umah je sslu.klu jmpa dktr Saya bwa skli mesin. kkdng doc nak tgk.

4y ago

Ohh, sy nurse cakap tadi sbln skali cek. Tapi sy order jugakla mesin tu boleh cek sndiri

Samela sy kne gdm lps mnum mncanak 8.9, tpakse check 4x sehari kat KK. Tp sbulan skalk je tiap Isnin.

Kalau nk senang, beli alat tu sdiri kat farmasi. Then, cek kat umah je.. Hrga dlm rm70/80 mcm tu la..

4y ago

Oo.. Sbb kat klinik sy checkup, bgtau je nurse, kita ada mesin sdiri.. So nurse akan bg trikh review bsp je.. Shari sblm tu, kita cek sdiri.. 😊

saya beli alat tu sendiri sebb sangkut gula dalam 12w tak silap.until now buat every 2week