Mcm mana kita nak tahu bacaan gula dgn betul?

Hye mommy2 smua..2mggu lepas bru je minum air gula..sbelum minum air gula bacaan cuma 4.8 je..lepas minum air bula bacaan jdi 8.6..nurse bagi taw kata dh kencing manis..pagi tdi bru buat BSP sblum breafst bacaan 4.4 lepas breasft bacaan jadi 7.1..lepas lunch sy buat jdi 5.4 n lepas mkn utk mlm jdi 7.3 lak..boleh x mommy2 smua kongsi mcm mana nk kawal bacaan gula kita.. #firstbaby #bantusharing #pregnancy #1stimemom #mommybuntu

1 Balas

Sebenarnya yg kita nak kawal tu jumlah pengambilan gula dlm pemakanan. Bukan gula je, tp karbohidrat. Kita tak boleh kawal bacaan gula, tp kita boleh kawal apa yg kita mkn. Kurangkan yg manis manis.