BILA BOLEH BUKA BUKU PINK ?

Kalau lepas kita confirm hamil, selalunya berapa lama kena tunggu untuk buka buku pink ? Dah dua kali scan jumpa doktor, tapi doktor takde kata apa apa lagi pasal buka buku pink, ke patut buka kat kk yang terdekat ? Sebab scan semua kat klinik swasta. Paling last scan masih nampak kantung je. #1stimemom

11 Balas

sekarang semua online...buka website kk mana, buat appointment buka buku pink..better cepat..saya bleeding masa 6 weeks..hospital dok tanya kenapa xbuka buku pink..saya ckp dr kat klinik swasta kata kena tunggu 10 weeks .. masa week 9 follow up check up di hospital tgok masih bleeding tak...sblum tu nurse kata knp xbuka lagi..nak² anak 1st 8/9 weeks da boleh buka buku..then dr suruh buka buku pink kat kk balik dari hosp tu...sampai kk kena buat appointment dulu..so saya dpt 3/6 ni...lambat jugak...da masuk 11 week kalau bulan 6 ni ..lain tempat lain cara kot

Sy 4w dh buka sis. Masa tu pergi pesakit luar je cek . scan nampak gantung je slps tu dctr trs suh pergi kk buka buku pink. Slps buka buku pink 2minggu mcm tu pergi scan lagi then dh nmpk heartbeats baby alhamdulilah.. Saranan saya elok chekup awal2 sis .

setengah kk bolee bukak thru online..Setengah kk pulak kena datang untuk bukak buku pink .Ap2 pun kena call untuk appointment..Saya 8w da bukak buku pink..Yang penting seelokny sebelum 12w..

3bulan ke bawah kena buka buku pink..klau x kena bebel😂 prgi/call kk bgtau nk buka buku, lps tu drg bagi tarikh dn doc y prlu d bawa..tu je..

sebelum 12 week sis.. nanti call kk terdekat minx tarikh bukak buku pink yaa..sementra tu sis..jaga diri yaa.. sbb baru lagi..

seeloknya 7 week la baru buka.. sbb biasa scan kt gov 9week baru bg tarikh nk scan

Dr kat swasta ckp kalau dah start dgr heartbeat, boleh dah bukak buku pink

2 bulan sis buka buku..sis bpe mgu dh?bter sis kol kk dlu amk trikh opmnt

Sebelum 12 weeks. Pape pon call dulu kk terdekat utk buat appointment.

below 12w sis . better call kk dlu utk appointment