darah atau syurga bhg.2

Sbenanye umah yg mak n adk2 duk skrg adlh umah pusaka arwah ayh abg, which is abg tiri sye, pd abg.. tp sbaliknya abg suami isteri n ank2 mereka duk menyewa, bru2 nih dia nk mohon uma tp xbole sbb dia spatotnye dah ada umah, umah yg adk2 n mak duk skrg, abg cuba mtk geran pd mak.. tp mak bg mcm2 alasan pd abg, smpai kkak ipar jd pelik.. knape abg xbole mtk hak dia smula.. owner umah sewa abg skrg mtk dorg keluar, jd abg xthu mne dia nk prgi, ngn ank2 kecik lg.. sdgkan adk2 lg 3 org, lelaki, sihat, ckup sifat xde usaha nk cari umah sewa lain.. pd sye mreka xprnah rsa susa, mereka trlalu selesa dgn kemudahan yg trbentang dpan mata.. adk bongsu xbkerja, xthu ats alasan ape.. sorg lg dah brkahwin, mak ajk tggl dgn mak.. sdgkan kami dlu ada ank2 kcik pun dihalau cm binatang.. alasannya umah trlalu sesak.. sye kesal ngn sikap mak.. seolah2 pilih kasih, mgkin mak pk ank pmpuan xpyah bela sbb last2 nnti ikot suami gk.. tp ank lelaki yg sihat akal, ckup sifat, xperlu krje mak tggg mkn mnum smpai tua pun xpe.. sbb ank lelaki yg akn jge mak nnti.. ??

3 Balas

Pendapat saya.. Tkde ibu yg tk sayang anak.. Cuma ibu ni akan susah hati bila anak dia susah.. Mngkin ibu sis nmpk sis boleh survive sbb tu ibu lbh kn abg.. Yes, abg plak tk dinafikan bila dah biasa hidup senang.. So kalau susah dia akan cari ibu jugak.. Penyelesaian kt sini.. Sis kena tegur ibu.. Ckp elok2 .. Abg tu dah kawen dah ade anak bini.. Dia sptotnya usaha utk tnggung keluarga dia.. Bkn mak yg kena tnggung.. Kita bkn dengki pon kalau mak tk tolong kita.. Kita cuma kesian kt mak je.. Nnt kalau mak tkde.. Sape nk tolong abg.. N kita sis sbg adik kena nasihatkn abg jugak.. Tk kisah la dia abg kandung or abg tiri.. Saya pon pernah lalui mcm sis.. Mak nmpk sy boleh survive.. So mak kurang bantu.. Mak lebih bantu abg.. Tp bila abg asyk mntk dkt mak je.. Its too much.. Sy sendiri tegur mak n ayah .. Tegur ckp elok2 .. Saya tegur abg Sampai bergaduh dgn abg sbb abg fikir sy dengki .. Tp alhamdulillah skrg mak pon dah tk bantu abg.. Hny mak selalu nasihatkn abg je.. N abg pon skrg rezeki dah mencurah curah. .

5y ago

Tq sis.. ☺️☺️

😟😢 Kuat kn semangat sis. Solat, doa, minta allah permudah kn segala urusan 😢

5y ago

Tq sis.. 💖💖😭

Semoga di permudahkan urusan sis sekeluarga ..😢