rutin tidur anak

hi mommy semua..nak tanya..anak sy dah msuk 4 bulan tp waktu tidur masih lg tak sama..kadang2 mlm tido lmbat..kadang2 awal..kadang2 siang tido kadang2 tak tido..normal ke tu sbb nya anak abg dah 6 bulan..masa umur 4 bulan anak abg dah start tido mlm smpai ke pagi..sy duk umah mak sementara sbb umah sndiri tgh renovate..abg plak mmg dduk dgn family..bila dah ada dua baby dlm satu umah mmg akan jadi perbandingan..mak takde ckp pape tp akk ipar asyik tanya je cth ayat klau siang'anak kau tu asyik tido je bila masanya nk main' kadang2 ade je yg dia nak tegur..tp bila tanya mak,mak ckp biase la tu baby tido siang klau dah mlm tido lmbat..asalkan dia cukup tido..tp tulah,tak tahan dgn akk ipar yg asyik nak kondem je..

1 Balas

Ajar anak tidur on time. Pukul 9 bawa masuk tidur. Kalau tak biasakan mmg dia akan tidur lambat smpai besar.

4y ago

Hm sy taktau mcm mana awk tidurkan ank. Sy direct breastfeed so bila dia tjaga, sy bg dia susu. Maybe kena pujuk dgn dodoi2 dia? So siang dia akan bgn main (tp still akan tidur). Susah sikit mula2 tp try tukar rutin dia