Sejak bersalin

Saye sejak2 lepas bersalin dah ade anak ni rase malas sangat nak solat. Kadang sampai pakse diri untuk bangun solat. Tak tahu lah kenape diri jadi macam ni. Sebelum ni takde pun rase malas macam ni.

16 Balas

sy pulak terbalik. kalau dulu nk hujung waktu baru bergegas nk solat. tp skrg masuk waktu je terus ambil wuduk & solat. kalau kebetulan baby tidur, dpt zikir lama sikit. kalau dia tgh main, sy solat sebelah dia. lepas solat boleh sambung layan anak. bkn nk ckp sy terpaling solat ke apa cuma benda ni dtg dari diri kita. kena faham kenapa kita wajib solat. kena ada rasa takut pd Allah. jadilah contoh yg baik pd anak kita. kita kena ingat, pendidikan pertama bermula dari rumah. malas? paksa diri. org kata alah bisa tegal biasa. mula2 paksa, lama2 biasa. jgn ikutkan bisikan syaitan. kalau kita ada masa taip dlm app ni, ada masa main phone tgk YouTube, solat 5 minit je. moga sama2 jd peringatan pd semua.