Sejak bersalin

Saye sejak2 lepas bersalin dah ade anak ni rase malas sangat nak solat. Kadang sampai pakse diri untuk bangun solat. Tak tahu lah kenape diri jadi macam ni. Sebelum ni takde pun rase malas macam ni.

16 Balas

Kenapa gitu kalau subuh mungkin awk penat berjaga mlm jd pagi susah bgn tp ingat n paksa diri sbb solat tiang agama tak berkat hidup nti. Tgk org palestin iman diorg hebat walau dibom. Mungkin awk penat tu. Kalau keje rumah byk penat xperlu buat semua sekaligus. Amik masa.

saya mengandung anak ke-2 ni, boleh tahan alahan, kerap letih. solat perlu paksa, kadang2 berdiri kiam waktu solat terhuyung hayang, Saya buat rukun solat yg wajib. semoga Allah terima amalan Kita semua☺️

Allahu. solatlah wlpn terpaksa. InshaAllah lama2 jadi terbiasa. Ingat, anak tu pinjaman Allah. tunjukkan rasa syukur kita dgn sujud padaNya

takda rasa syukur ke Allah bg anak sihat tu? kalau diri ada rasa syukur mesti tak sabar sabar nak solat

ingt 1 je.. kte akan jd contoh utk anak2 kte nanti..

kene paksa diri utk solat