Solat duduk week23

Salam semua, saya pregnant 23 week. Lately ni saya terpaksa solat duduk dekat kerusi sebab pingang saya sakit teruk, sampai saya jatuh waktu nak sujud, suami saya mintak solat duduk, jadi saya solat duduk. Tapi kadang solat mcm biasa kalau tak sakit pingang.. dekat ofis kawan tegur, kata nya awal lagi solat duduk, jangan terlalu manja kan diri. Nanti kita malas. Saya terasa. Adakah saya solat duduk sebab saya mengada2? 😔 #ingintahu

2 Balas

saya 25 w pun solat duduk sebab bila sujud tu terasa senak dekat perut lepastu bila habis solat sakit kat bahagian perut..suami saya suruh solat duduk juga..saya ada tengok ustaz azhar idrus ceramah klau awak nak kepastian pergi la tengok ustaz azhar idrus cermah tu jadi tak ada la ragu2

tak lah. mcm ni, part solat yg boleh berdiri, berdiri. yg part tak boleh, jangan dipaksa. Islam tak kejam, sebab tu adanya rukhsah/keringanan bagi orang2 yg tak mampu