sedih

Saye pregnant 37weeks...start pregnant...saye mmg terus takde rase nk makeup..nak cantek2 macam mase anak dara.....mase raya haji...saye beraya di rumah mak saye....saye kalau lepas mandy mmg takde nak pakai2 bedak lipstik dll mcm mase anak dara....pembawakan mase pregnant ni mmg bt saye rase lgsg tknk bermakeup......tibe2 isteri abg saye cakap...kenape saye mengandung muke lngsung tk berseri...tk macam die...die mgndung muke berseri2...ramai org puji die....tapi saye langsung takde seri/selekeh mase mgandung...saye rase terhina sangat...sedih sangat...saye tak penah mengutuk fizikal org .....tapi knpe org cakap saye macm takde rase bersalh..seolah2 sye takde perasaan....saye rase terhina dan sedih sgt2?

65 Balas

Ala....muka dia berseri tapi hati dia hitam..perdulikan dia tu.. dia tu cemburu kat awak tu..kalau tak cemburu tidak dia kutuk awak macam tu..saya yakin awak ni 100% lebih bagus dari dia...❤❤❤

Sabar je mommy, sy time preg pn mcm tu jga xda seri.. langsung xnak touch up muka.. muka kusam habis ni... Biasa la tu mommy pembawaan baby.. jgn sedih2 nti baby dlm prut tu pn ikut sedih...

Sabarla sis.. jgn amik hati sgt dgn org mcm tu.. yg penting keep positive & insha'Allah baby yg lahir nnti comel mcm mummy dia.. keep strong & semoga dipermudahkan urusan.. Aamiin..

Sy xdela nk make up sgt.. Tapi perasan la klu make up muka still nmpk kusam.. Ad jgk org tegur nmpk selekeh.. Tapi sy buat tak tahu je.. Mcm la diorg yg ckp tu cantik sgt kan.. Hehe

Tu pmbawakkn budak dlm prt sis. Saya pun mcmtu sKrang selekeh muka bnyk jrawat sbb prgnnt babyboy. muka lesu tknk make up trus. Nnti abis pntng tkla selekeh lg. saba yaaa 😘

Boleh tahan jugamulut kakak ipar sis...kalau saya kt tpt sis,sy menjawab je...tkde seri sbb nnti nak lahirkan baby comel....kalau kita pakai mekap2 pun tk natural beauty buat apa

Jangan sedih puan..saya masa pregnant anak pertama dlu pn mcm tu.mmg mls.dr pkai shawl belit2,make up,terus xde.tukar pakai bawal or tudung sarung je.malas habis..

Sye pulak mase preggy ni tak suka makeup tapi ramai tegur muka nampak berseri, mybe sebab dlm perut ni baby boy.. Selalunya kalau baby girl mmg mummy tak ada seri. Sabar ye sis

Sy pom sis .. org tue katee laa kalau kite pregg x rase nak makeup too bermakna beby girl .. tp xtauu laa betol kew x ?? sbb sy dh brsalin seluar mmg beby girl .. huhu

Sama je saya .. peduli kan je .. sesetengah tu dh biase sgt make up sampai keluar depan rumah pun mesti calit make up jugak .. it’s ok sis .. as long u selesa its ok 😊