Sekadar meluah

Saye dengan suami okey je even before this pun bile family saye palau kan saye dan suami kami terase hati jugak lah tapi kami buat hal kami. Sekarang sejak ade anak family saye selalu datang rumah. Saye okey cume suami saye die masih lagi macam tak okey, bile depan family saye die biase je. Belakang family saye die bising2 macam tak suke. Saye tak pernah sekali pun ade rase tak suke dekat family die. Dan bile suami saye bising2 pasal family saye, saye hanye mampu cakap "dah lah". Saye tak berani nak suarekan sebab saye takut ape yang saye cakap ikut emosi. Bile suami saye bising2 macam tu saye tenangkan die je.

7 Balas

chill-ii je .. Sbb saya nie akak kandung benci saya dari saya kecik tanpa sbb.. Dari sebelum kawen pun memang suka cari pasal dengan saya.. Ingat dia dah kawen elok lah,lagi teruk sbb laki dia 2x5 je.. Dia memang tak suka saya dengan suami.. Saya tak kesah pun sbb benda biasa dah.. suami pun cuba jugak pujuk suruh baik-ii saya setuju sbb dia tapi akak saya tak ikhlas. tetap sama dan bertambah teruk peel dia.. Saya bising dengan mak ayah sbb saya tak suka orang paksa saya.. Cukup sakit dah hati,telinga denga dia mengata anak dengan suami saya macam-ii seolah laki dia malaikat .. Kalau raya atau berkumpul ramai-ii belah suami memang best.. Saya tak pandai nak menipu raut wajah kalau saya tak suka. Kalau salah saya cakap terang-ii,kalau saya marah atau sakit hati pun sama saya cakap je..

Terbalik dgn saya. Sblm kahwin bakal MIL ada chat dgn suami(saya terbaca chat tu). Saya ada minta mas kahwin rm10k(normal lah kan) dia kata saya ni macam anak doc la ,anak lawyer la mintak mas kahwin mahal2. Last2 saya mintak 8k. Padahal duit itu la saya buat bayar deposit rumah, beli barang rumah. Kadang2 saya perli jer suami saya tu. Dia pun tahu. family in law semua baik tapi sampai sekarang terasa hati. Dan family dia jgk tak pandai jaga hati orang. Pernah abg dia suruh minum itu ini untuk subur padahal masatu baru lepas gugur. Ayah dia pun sama. Sekarang FIL selalu menumpang tidur rumah sya bila dtg kl. Rasa menyampah😢 #sorryterluah

Saya terbalik .. saya yg tak ok n masih terasa 😅 tenangkan je suami . macam saya , saya tk suka orang burukkan suami saya .. memang pantang, kalau saya dgr atau dapat tahu saya yg nangis . Kesian kat suami direndahkan dalam family sendiri . Takpela sebab benda2 tu tinggalkan luka dalam hati , tenangkan jeh itu yg terbaik . Suami saya pon selalu pujuk saya and stay positive walaupon dia pon terasa tapi orgnya mudah memaafkan

Sama mcm sy, mak sy meninggal waktu kawin, sedara semua maki dan ckp sy selfish kawin waktu tu, skrg dh ade anak mula la diorg nk berbaik blik

Mungkin ada benda yang buat dia masih terasa. Teruskan tenangkan dia dan cuba faham apa masalahnya.

cuba pillow talk dgn husband. tanya dia baik2

5mo ago

I do that with my husband... baru boleh tidur klu tak nangis senyap2 la sampai pagi

ada la tu yg dia terasa