Sekadar luahan

Saye suri rumah sepenuh mase dan ade anak sorang umur 5 bulan. Suami saye hanye bekerje biase dan gaji cukup makan kami anak beranak. Saye kesian dekat suami sebab hanya die sorang yang bekerje, semalam motor yang digunakan untuk cari nafkah rosak tengah jalan mase otw nak balik kerje. Dari tempat motor tu rosak nak ke rumah lebih kurang 5km suami jalan kaki balik rumah. Rase kesian dan sedih sebab tak dapat nak bantu suami 😭 Bile saye nangis depan suami saye nampak air muke die pun sedih 😭 Saye pernah mintak izin nak kerje tapi suami tak bagi, die suruh duduk rumah jage anak. Saye ade buat side income tapi jumpah yang saye dapat takde lah besar mane dan duit jualan tu saye kumpul dan saye niatkan nak belikan motor untuk suami. Saye mintak doakan semoga niat saye dipermudahkan dan dilimpahkan rezeki buat kami sekeluarga.

22 Balas

la tahzan. Kita Ada ALLAH SWT yg Maha Kaya.. suami awk dah buat yg terbaik sebagai ketua keluarga tu. selain usaha tambah income tu selalu upgrade diri jadi isteri solehah.. buat Ibadah & doa byk² utk suami awk ye. ALLAH SWT Pandang usaha tu dan in Sha Allah pasti dibantu 🤲🏻

sis kalau suami dh kata tak payah kerja jaga je anak kat rumah percaya lah sis jaga anak di rumah tu lah yg membahagiakan suami sis even dia perlu kerja keras sekalipun..semoga Allah limpahkan rezeki secukup cukup nya buat sis suami & family aamiin ♥️

untung dapat lelaki mcm tu sis, sy ni siap suruh cari kerja lepas beranak ni sbb takut duit x cukup , yela dah ada anak kan. Tapi mulut menyembang nak tambah anak, rasa mcm nk cakap kalau nk tambah anak , tambah duit kau dulu haha

amin semoga dipermudahkan segala nya dan dilimpahi rezeki yg berkah sis.. sabar dgn ujian Nya dan teruskan usaha. Byk pahala menjaga rumahtangga dan anak2. InsyaAllah Allah akan cukupkan rezeki awak sekeluarga melalui suami awak

sy doakan makbul doa seorang isteri ni🫂 if suami kata takyah kerja, then takpayah, kot nti suami lagi serabut fikir aku ni menyusahkan isteri, aku ni tak cukup bagi keperluan isteri.. semoga luas rezeki sang suami yg baik 💕

semoga Allah permudahkan segala urusan serta semoga Allah limpahkan rezeki buat sis Dan husband... insha'Allah DOA Dr seorg isteri ni mudah Di makbul Kan...🥰

inshaAllah dgn niat baik awak Allah psti akan bantu .. sy fhm sgt .pernah lalui..cuma.ada 1 keyakinan, Allah psti bantu, mmg bantu sungguh ;)

semoga allah permudahkan urusan sis, anak & suami❤️. semoga dimurahkan rezeki seperti air yg mengalir🌻🤲

semoga dipermudahkan sis. sy pun full time housewife. sy faham perasaan sis. insha'Allah niat yg baik ,Allah mudahkan

Semoga dipermudahkan segala urusan sis 🥰 Inshaallah, Allah akan membantu niat murni sis nak tolong suami :-)