sedih

Saye pregnant 37weeks...start pregnant...saye mmg terus takde rase nk makeup..nak cantek2 macam mase anak dara.....mase raya haji...saye beraya di rumah mak saye....saye kalau lepas mandy mmg takde nak pakai2 bedak lipstik dll mcm mase anak dara....pembawakan mase pregnant ni mmg bt saye rase lgsg tknk bermakeup......tibe2 isteri abg saye cakap...kenape saye mengandung muke lngsung tk berseri...tk macam die...die mgndung muke berseri2...ramai org puji die....tapi saye langsung takde seri/selekeh mase mgandung...saye rase terhina sangat...sedih sangat...saye tak penah mengutuk fizikal org .....tapi knpe org cakap saye macm takde rase bersalh..seolah2 sye takde perasaan....saye rase terhina dan sedih sgt2?

65 Balas

sama la sis,sy dari awal trimester tak suka mekap atau melaram...rupa2nya baby boy...rasanya pembawaan baby kot.,takpa nti baby dah kluar sis brabis la bergaya..hehehe

5y ago

Ye betul tu sy pun sama...tak suka mekap..

Sama mcm sy masa preggy baru2 ni..org ckp,mngkin sbb anak dlm kandungan tu baby girl,tu yg dia ambek seri mak dia..dan skrg anak sy berusia sebulan lbh,mmg baby girl 🤭

sama mcm saya sis.. saya pon xde ase nk bermakeup.. or pakai bedak.. muka kusam sgt2 .. pembawakan budak nie mcm2.. janji kite sihat sis.. abaikan ape org ckp..

Peduli kn org nk ckp apew..jnji laki syg..org x ske tgok x pe..laki mungkin phm..org laen ape yg phm ..thu nk melawa jea..jgn at uma selekeh at luar ja cntek 🤣

Don't worry sis. X perlu nak cantik depan org. As long you masih cantik di hadapan suami tu dah cukup. Klu suami ok. Ok la. Persetan kan semua kata2 org.

xberseri xpa, janji anak sihat. lepas melahirkan boleh jer nak cantek2 balik 😊 jangan sedih. mesti positif, kalau selalu sedih nanti bg kesan kt baby.

Same sis...rase selekeh je...tp tu la bukan kite xnak...pembawakan mungkin..xpe sis xkesah ape org nk ckp asalkan kite n baby sihat k...keep strong mummy 😘

Hii sis sabar la ye.. Selalu nya org yg x nk make-up nie nti ble ank dia kuar meng sngat handsome dan cantik InshaAllah Keep smile ye

peduli kan sis lain org lain pembawaan nya.. jgn di fikir org mcm tu... biar kn ja dia dgn diri dia.. nti dh bersalin elok lh blik tu blh dh main makeup2

Just fikir cmni je.. This is only temporary issue.. Bukan smpi ke sudah cmni.. Rilex..chill okey sis.. Chin up and let rock this pregnancy!!!! Hehehe