sedih

Saye pregnant 37weeks...start pregnant...saye mmg terus takde rase nk makeup..nak cantek2 macam mase anak dara.....mase raya haji...saye beraya di rumah mak saye....saye kalau lepas mandy mmg takde nak pakai2 bedak lipstik dll mcm mase anak dara....pembawakan mase pregnant ni mmg bt saye rase lgsg tknk bermakeup......tibe2 isteri abg saye cakap...kenape saye mengandung muke lngsung tk berseri...tk macam die...die mgndung muke berseri2...ramai org puji die....tapi saye langsung takde seri/selekeh mase mgandung...saye rase terhina sangat...sedih sangat...saye tak penah mengutuk fizikal org .....tapi knpe org cakap saye macm takde rase bersalh..seolah2 sye takde perasaan....saye rase terhina dan sedih sgt2?

65 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sma sis.. Huhuhuu.. Sy mls mndi.. B'mekup mmg x la.. Sblm preg.. Kulit muka sy bersih jak.. Sbab rjin pkai skincare.. Bila preg ni.. Mls t'amt sgt.. Jerawat tu timbul nonstop..kusam.. M'itam.. Skg kulit muka sy b'bekas jerawat.. Tpi x brni pkai skincare.. Org ckp.. Sy x pdli sgt.. 🤣 Abaikn.. Sbab preg cma 9bln..lpas siap b'pantang nnti.. Blh la b'cntik balik.. Sy positif jak.. Sllu fkir "bertahun sy b'cantikkn diri.. Takat 9bln preg jak.. X cantik.. Xda mslh sgt 😁" sis positif jak ya.. We can do it 💪💪.. Sy skg dlm 29w.. Smga kita d permudahkn urusan b'salin nnti.. 😉

Baca lagi

Sama la kita. Saya minta maaf dekat suami few times sebab rupa saya tak terurus dan selekeh. Saya cakap pada dia "bawa bersabar ya, saya nak tengok cermin pun malas sekarang". Cuma ada satu yang kadang2 saya rajinkan diri untuk pakai. Saya cuma pakai argan oil sahaja selepas mandi atau sebelum tido. Sebab dia bagi khasiat pada muka dan muka naik seri. Awak cuba google khasiat argan oil dan cari Trial bottle argan oil brand Qama Nature. Murah je. InshaAllah.

Baca lagi

Tiap kali pregnant anak lelaki, saya selekeh giler. Keluar pakai tracksuit, baju besar. Makeup jgn harap la. Tak sentuh langsung Bila pregnant anak perempuan, suka pakai baju lawa2, muka siap letak toner, serum, krim semua. End up skrg anak dh umur 10thn, makeup mak dh kena rembat dgn anak. Mak dia blum rasmi. Dia dh rasmikan dlu brg makeup mak. Pembawakan budak sis. So jgn amik hati, abaikan dia. Silap2 nanti besar, anak sis lagi lawa dri anak si dia.

Baca lagi
VIP Member

xd seri tu petnde ank ambek seri mak sis . sy da 3kali ngndg . mse ank prtama ad seri . kelua bby boy . yg ke 2 dn ke 3 ni xd seri ank ke 2 sy girl . yg ke 3 ni xpsti la lg tngh tnggu ari. mmg org akn brckp tpi bg sy xkesah la ap pon jnji sy slesa dgn penmpilan sy sbb sy pon ad ank kecik 2org xd mse nk fikir cntik2 . kelua nt pon jdi xcntik dh sbb ank2 lasak . tdung pon jdi senget2 . saba bnyk2 ye sis . yg nk tngok kita tu suami kita bkn org lua .

Baca lagi

Sy pn xsuka mekap2 masa pregnant ni sis. Dlu plg kurang pn pakai lipbalm buat pink skit. Tp skg rasa mcm xperlu sbb nnti hilang juga sbb muntah2. Haha. Skg pakai krim muka pn ada masa malasss sgt. Xpyh peduli apa org lain ckp. Kalau mcm sy, sy xkisah sgt org lain tp sy suka tanya suami sy comel ke x. Jd stiap kali tanya dia buat reaksi mcm x percaya dgn kecomelan walaupun hakikatnya muka kusam jerawat penuh. Hahahaha.

Baca lagi
VIP Member

Wat lek wat peace ajerrr...Org pregnnt mmg cmtu sis..Dlu time preggy bby girl muka kusam sgt, naik jerawat sana sini..2nd preggy baby boy plak muka n bdan pon ad prbezaan..N now 3rd preggy baby boy jgak still sma mcam preggy 2nd aritu..Berbeza sgt time prggy 2 2 jantina ni..So, sis xyah rsau..lepas bersalin smulanya akan normal blik..Lebih vokeee gtu dri ipar duai...😍😁

Baca lagi

sy pn sme sis nie prgnt ank first mmg sy jd malas sgguh nk melawa.. kdg smpi sy sndri xtau ape jnis bju sy pkai hahah.. maen sarung je pe adee.. tdung pn tdung sarung mak2... mmg malas... nie sume pmbawakan baby.. laen org laen gaya.. org nk ckp sis bt xtau jeee yg prgnt n rse nye kite bkn die... kalo die jnis nk melawa pn biakn laaa xyh peduli org..

Baca lagi

Sama la sis..sy pun cmtu..pbwkn ni klaw dh kulit kusam xdk seri kita pkai makeup cmne pun xnmpk seri nye..sy hari tu pun cmtu istri kwn suami sy dy ckp knp sy xberseri time preg xmcm dy dulu berseri2 xpkai makeup pun cantik..kdg2 kita nk tegur kene tgk kiri kanan gx..nk sama kn kita dgn dy..mkn hati lh jgk..time sy ok..asalk suami nmpk kita ok je

Baca lagi

Sebab seri kite bby dah amik sis..saya pon macam tu..saya skrg pregnant ank ke 3 ni saya cume pakai bedak n gincu jek..kire ok la..tapi tu pon..kawan2 cakap saya selekeh..mase saya pregnant ank 1 dan 2 saya bergaya n cantik2..tapi org cakap tetap cantik..sbb ngandong ank lelaki..klo ank pempuan dia akn nmpk selekeh..walau pon besolek..

Baca lagi

sma la cam sy.. time sy prgnat biras sy pn prgnat.. dia cantik je.. sy lgsung xmakeup... hsbad ok je.. tp bila baby kuar sampai skg ank sy paling famly hsbd sy suka... sbb ank sy coml dri ank biras sy... muka ank sy manis je,kna marh pn snyum.. jgn sedih mommy just smile kl org ckp pape... slgi suami kte sdri xkisah kl kite xmakeup..

Baca lagi
Post reply image
3y ago

😄 😄slgi suami pn xkisah xmakeup.. nk pduli ape ckp org.. yg pting hti snng kan..