sedih

Saye pregnant 37weeks...start pregnant...saye mmg terus takde rase nk makeup..nak cantek2 macam mase anak dara.....mase raya haji...saye beraya di rumah mak saye....saye kalau lepas mandy mmg takde nak pakai2 bedak lipstik dll mcm mase anak dara....pembawakan mase pregnant ni mmg bt saye rase lgsg tknk bermakeup......tibe2 isteri abg saye cakap...kenape saye mengandung muke lngsung tk berseri...tk macam die...die mgndung muke berseri2...ramai org puji die....tapi saye langsung takde seri/selekeh mase mgandung...saye rase terhina sangat...sedih sangat...saye tak penah mengutuk fizikal org .....tapi knpe org cakap saye macm takde rase bersalh..seolah2 sye takde perasaan....saye rase terhina dan sedih sgt2?

65 Balas

Allah... Nape mulut ipar tu camtu.. Kang next pregnant die rase pulak la rase mls bersiap tu.. Br die tau.. Sy pregnant anak laki mmg xrase nk bersiap.. Gosok baju malas.. Nk pilih tudung pon malas.. Sarung je ape yg senang capai.. Makeup pon sbb pegi keje je.. Jumpa ramai org.. Klu x, mmg org kata mcm org xsiap je memanjang..

cakap gan org tu.. xpayah tnjuk diri tu xde ilmu sgt ckp men lps je, kang kte bodoh marah plak..org smua tahu, msa mengandung keadaan xsama, lain org lain mood dan pembawaan msa pregnant.. xpe, ckp gan dia smoga nanti dia dpt rasa apa awk rasa bila dia pregnant lg nati.. hrp lg truk, mood serabai smpai jd mcm hantu kak limah..haha

Ada jg org mcm tu x releven la nk kutuk muka org tgh preggy..standard la tgh preggy.sy pun tgh preggy ni muka tetiba kering n gatal2 lngsung x bole tepek apa2 kat muka..tp relaxla.lps bersalin nnt normal la semula kn.mmg rs down tgk kulit muka merah2 tp yg pnting hubby x kisah pun.so opinion org lain x penting pun..

It's ok. Jangan ambil hati. Abaikan. Saya mengandung tiga kali, Tak Kira lelaki atau perempuan, memang saya selekeh, dan Tak suka make up. Hormon kita tidak seimbang pada masa ini, jadi kita akan ada pelbagai perasaan. Just ingat, kalau kita sedih, baby dalam kandungan pun akan rasa. Take it easy ok?

Sabar ya sis, mulut org. Sy pun kene mcm tu gn colleague sy, dia bole kata sy pregnant anak pempuan ni, mak nya selekeh xde seri sbb anak amek seri tu, mcm dia dulu anak laki, asyik nk melawo, pdhal sy tgok xde la lawo mana pun dia, setakat make up tebal je, kening palsu duk lukis gak.

Sabar mommy..sapn mgndung 32 mggu..smua brng makeup trsimpn mcm hrta karun..lngsung x minta mau sntuh2 muka dgn bdk mau pn lipstik dn makeup....pduli la apa irg ckp..lps brslin bru tnjukkn keserian nt..😂😉...lain org lain cra pembawaan..fkir positif ja sis..

stay positive awak..biarlah org nk kata apa..mulut org mmg xleh tutup..kejap je pregnant ni..nnt makeupla blik..xde mslh pun kn..jgn ikutkn hati yg penting ank awak sihat n awak pun xda mslh time ngandung..mg Allah permudahkn proses kelahiran ank awak 😊

Haha kdg2 sy pn pelik bila tgk diri sndri. Org kata preggie ni ada seri. Tp sy tgk muka sy xnmpk pulak hahahaha. Sama la kurg jugak bermakeup spjg preggie ni. Tp sumtimes kene paksa diri jugak utk touchup skittt dpn suami. Hihi

Alah sis abaikn je ape orag ckap.. sy ni lg le keje bjumpe ngan ramai orag b4 preggy makeup 24jam tp tegah preggy ni tepek bedak je sudah.. orag nk bcakap lantak die.. x gune muke cerah bseri hati hitam.. 🤭

Pedulikan mulut orang sis saya pun sekarang macam tu start dari awal pregnant sampai 36weeks 3days nieh tak mekaup langsung malas dia huiiii taklieh nak cakap lah soo sis sabar okey saya pun pernah kena camtu