Fast food for 1 trimester

Assalamualaikum, nak tanya 1 trimester boleh makan fast food tak? Kfc, mcd & etc .. teringin sangat, sejak upt naik 2 line terus stop makan, skrg dah 6w #pleasehelp #firstmom

11 Balas

saya dri 1st trimester smpi lh skrg 3rd trimester masih mkn ape yg saya nk mkn mcm sblm pregnant , air gas pon minum 😬 alhamdulillah semua okay , tpi syarat nya berpada lh jgn lah tiap2 hari gi minum air bergas tu cri nahas nama nya 🤣🤣 apa2 yg kita nk mkn n buat kena berpada n tgk body kita 💪🏻

saya alhamdulillah stkt ni pregnant mkn je semua. teringt dlu time first trimester minum air tebu n xtau pulak org tua2 kata xleh minum. alhamdulillah xjadi apa2.. air gas minum bile teringin, mcm 2 bulan sekali.. sedap betul air a&w..🥹🥹

boleh je sis tapi makan berpada2 hehe . mcm saya dulu kerap jugak makan🫠 air gas minum masa teringin , tapi buat rasa2 ja😅 cuma org tak bagi makan benda2 mentah mcm tu

Sebaiknya tak usah la. Jangan layankan sangat teringin tu. kesihatan kandungan kena kisahkan sejak dia sekecil kacang hijau. Rajin rajin makan ikan/seafood.

boleh. tak ada masalah spesifik waktu pregnant. cuma berpada2 sebab pregnant ni kena monitor penambahan berat badan. air gas tak perlu lah. gula banyak

Saya makan je. Cuma saya tak boleh fries, whipped potato sbb angin. Tapi naik 2nd trimester ok je. Jangan minum air gas ya. Caffeine pun elakkan.

10mo ago

Tq info ❤️

Both pregnancy saya makan je dr awal tahu pregnant sampai nk dekat bersalin. dlm sebulan tu ada 2@3x mkn. paling kerap mcd.

saya jenis mengidam nak makan fries, mcd. so far okay takda masalah, almost setiap minggu makan. air yang bergas jangan minum

10mo ago

Tq info ya ❤️

Boleh je sis takde masalah. Cuma kalau boleh air gas elakkan dulu. Kandungan gula tinggi samgat takut samgkut gdm 😊

10mo ago

Okay2 tq info yaa

Saya makan jee. Tapi berpada2. Ada hari makan makanan sihat juga. Sbb first trimester takde selera sgt.