Ibu yg teringin

Hi mommies yg GDM on diet. Nak Tanya pendapat, Saya GDM on diet. Sepanjang ngndg Sy xpenah makan western. Tapi kalini teringin nk makan burger mcd. Boley ke x ye? #33weeks #1st_pregnacy

6 Balas

Boleh.. sye pun gdm on diet. Seminggu mmg mesti sekali mkn mcd, xtw kenapa lain mcm rse sedap mse mengandung. Kdg teringin xboleh bawak bincang. Lepas 2 jam mkn sye tgk cek gula dlm 6.5 mcm tu. Then byk mkn sayur n buah plak xmkn manis dah. Mcm air coke tu sye mntak husband mnum separuh dlu, dia pon tw klo dia xmnum sye mesti akan abskn. 🤣 beger pon sye boleh abskn sorg klo xshare, so dia mesti akan kacau klo sye mkn. Boleh la buat lepas teringin, moody ooo xdpt mkn mcd time mengandung ni. Hahahahaa

makan jela puan. hahahaha jgn mkn time buat bsp ja. sbb saya penah mkn. mmg naik 6 something. nasib baik tk lbih dari 6.7.

bolee sis sementara sebelum bersalin nie nak makan ap,makanje tapi makesure jangan selalu 🥰

Boleh je sis kalau teringin. Lepas tu jg balik pemakanan...

blh ja 😊

boleh