Berapa hari makan duphaston spotting coklat baru hilang ?

Saye baru 2 hari makan ubat kuat rahim, dan baru 2 hari juga spotting coklat tapi tak banyak sikit je. Berape hari makan ubat tu baru spotting hilang ye ? Dah habis sekotak baru hilang ke ?

2 Balas

Mcm pengalaman sy, sy makan duphaston sy still ada spotting, lps tu bleeding lagi, dan sambung dgn spotting. Lps tu sy jmp doc lagi, doc bg pula ubat kurangkan bleeding, masa makan ubat tu bleeding mmg kurang, tp still ada keluar lendir dgn darah dan juga lendir dgn warna coklat2 tu. Tapii lepas beberapa hari ubat habis, sy bleeding lagi.. bleeding tu 1kali je terjadi dlm sehari tu, lps tu dia sambung spotting & lendir mcm tu.. sejak 6weeks sampailah skrg 11weeks. Tapi ituhari doc ckp baby ok je, dan bleeding tu bkn berpunda dari baby.. tp berpunca dari ketumbuhan(daging lebih) kat pintu rahim.. Dan daging lebih tu pula bersambung sampai ke dlm rahim, so doc pun tak boleh nak tarik buang sbb risau kena baby, so terpaksa biarkan jelah..

ikut org. sy lepas makan dulu ok terus. mungkin awk punya nk habiskan sisa2 darah lama. habiskan ubat ikut saranan doktor ya. nanti ada TCA lg kan lepas habis ubat? kalau masa tu ada persoalan boleh tanya doktor.

1y ago

Skrg wktu sye mkn pkol 8 pagi, 4 ptg, 12 mlm. Boleh ke mcm tu ?