Spotting dah stop.

Saye keluar spotting coklat 5 hari dan on ubat dupshaston. Sehari spotting coklat tu dah takda, pagi ni saye nak kencing keluar darah cair tapi sikit je. Perut tak rasa sakit atau cramp. Boleh terus pergi hospital atau pantau dulu darah cair tu keluar banyak ke tak ? Saye pernah ade sejarah keguguran 2 kali. Dan ini kali ketiga saye pregnant.

10 Balas

sya prnah mcam nie Sis..kluar spotting blood time 19weeks then skrang 34weeks msih ada tapi time kencing and berak je dia akan muncul spotting tu ..sejarah preggy anak prtama gugur,kedua pramatang nie kandungan ke 3 dah jera jmpa Doktor sbab dorang pun tak tau apa punca .yg kandungan kedua ada jga spotting blood kluar msuk wad tapi doktor smua tak tau punca balik2 di cucuk nya kta dgan Muncung itik last2 hemm lahir pra matang di usia kandungan 28weeks alasan sya bersalin awal kandungan kena kuman..sedih la jga baby survive 22hari je then meninggal

1y ago

kita sama 19w,kuar spotting dah 4hari..pigi klinik dktor scan semua ok..rahim kuat,sbb tu dktor x bekal kn ubat..

saya dulu keguguran jugak, bila next pregnancy.. saya jumpa pakar, dia bg duphaston dan aspirin. Duphaston ni utk tebal dan kuatkan dinding rahim, aspirin pulak utk cairkan darah bagi senang utk flow ke rahim. Saya ada masalah darah pekat.. alhamdulillah skrg dah bersalin. awak boleh try jumpa pakar kat swasta, aspirin ni tak ramai doktor berani bagi

baik pergi hospital terus sis. sbb sis dh ad sejarah keguguran kan.. sis dh bukak buku pink belom? biasa nya kalau dh 2x ke atas keguguran kene bukak awal supaya doktor dpt monitor kandungan dr awal. Semoga sis dn baby sihat yer..pendrahan di awal kandungan xnormal ye. tapi sis jangan stress² dn fikir bukan²

baik sis pergi hospital terus dekat kecemasan untuk cek...saya semalam ada keluar spotting terus gi hospital nanti doktor akan scan perut dan kemungkinan akan bagi ubat duphaston tu lagi.... saya semalam alhamdulillah scan tak ada apa2 dan doktor suruh banyakkan rehat dan doktor bagi ubat duphaston untuk makan selama 16minggu..

better pergi klinik terus puan..jgn biar lama2.. lagipun puan ada sejarah keguguran.mungkin agak berisiko buat puan dan Baby..segera ke hospital ye..semoga dipermudahkan segala urusan puan .. Sy doakan puan dan Baby selamat dan sihat ke-dua nya

Rasanya better awk ke emergency terus, keadaan awk lebih kurang mcm sy, mula2 spotting lps tu keluar fresh blood. Biar doc check pintu rahim kita utk tgk bleeding tu berpunca dari dlm rahim ataupun tidak. Apa2 pun take care ye

Brp minggu dh. Klo xturun tu tkpa sis.. tunggu je tgk dulu mcm mna

Nak taip pnjg xleh ni psl ya

Dh bukak buku ke

pergi hosp