Berapa lama spotting akan hilang

Hi semua.. saya preggy 6 minggu. Haritu ada bleeding.. skrg dah makan ubat kuat rahim 3kali sekali. Tetapi spotting masih berterusan. Soalan saya ada ke yang macamnie.. dan berapa lama keadaan spotting ini akan pulih..#bantusharing #pleasehelp

4 Balas

saya masa 6 minggu spotting, makan ubat kuat rahim ..lpstu masa 7 minggu pun spotting, gi klinik doc kata x de apa..cuma dia tanya ada kerja kee..sya cakap saya mmg kerja ..kerja taska..lpstu doc cakap..kalau boleh rest dulu jangan terlampau penat, tapi bagi saya x de lah penat mana keje tu..cuma yelah .kadang2 kita rasa x penat..tapi badan kita yg penat, so rehat jee..sya skng pun duduk rumah..amik cuti 4 bulan tanpa gaji...rehat kat rumah puas2 asalkan baby selamat..hehehehe..jangan lupa makan ubat kuat rahim juga..semoga ibu dan anak sihat2 sahaja

Sy pn sama mcm sis jgk. Ada bleeding jgk. Tp Dr scan bby xde pe.doctor ada bg ubat kuat rahim jgk. Spotting pn still ada jgk even mkn ubt tu. Tp dh tinggal sikit spotting nye. Doc suruh byk berehat n jgn wt kerja berat.

9mo ago

berapa banyak dr minta awak makan ubat kuat rahim?. dose ubat saya ditinggikan jadi 3kali sehari. total semua 6biji..

sy pn ada kluar spotting 3-4hri pd 6w++ aritu, alhamdulillah skrng ni dh xde cma ada lndir keputihan je,. sy pn doc bg duphaston mkn 2x/day, n sy bnyk bedrest ,skrng 8w

9mo ago

mw tw..bbyk ka kluar drah .sy pn mgndung 6 mingu sd..doktr ckp ready" untk kegugurn..😭 sb sy risau spoting sy nd brhnti" mw 4 hr sd .sy risauu...

saya alami spotting time 5w. dalam smggu juga pstu bru stop. time jd gini kne bnyk bedrest je