ubat kuat rahim

hi saya time 6w ada pendarahan dan spotting lepstu saya makan ubat duphaston. skrg ubat tu dh habis . 20biji dh habis makan. perlu ke saya continue makan lgi ? sbb pendarahan dh stop #firstmom #ingintahu

6 Balas

sy pernah tnya doctor, doctor cakap boleh terus makan sampai 12week... 2minggu pertama, sy makan 3biji sehari, then minggu seterusnya, sy kurangkan makan 2biji sehari .

1y ago

dos 10mg, makan 3kali sehari..

Mcm sy ada pengalaman keguguran, jd sy akn mkn smpai rahim kukuh, itu yg dokter sarankan. kalau awk tkde pape masalah stop ja...

1y ago

saya kalau tak makan keluar spotting coklat balik so saya teruskan sampai trimester 1 . saya anak first skrg tkut rahim tk kuat lgi

Hai. Saya sama mcm sis. Lps darah stop sy p klinik dan scan.. then doc suh stop ubat tuu..

Saya teruskan walaupun dah habis spotting sebab ada sejarah keguguran 2 tahun lepas.

Hai. Saya takda pengalaman. Tapi better refer doc.