Maaf agak sensitif sikit

Saye ade ternampak suami tengok porn tapi die tak tahu yang saye tahu die tengok bende tu. Saye dah sebulan tak bersama suami. Saye nak bersama tapi malu nak ajak atau cakap dengan die sebab kami baru je berkahwin tak sampai setahun dan saye pun tengah pregnant 28 week. Perlu ke saye cakap dengan die yang saye tahu die tengok porn ?

27 Balas

hi sis! cegah sebelum terlambat, suami sis nak bersama sis tapi dia pun mungkin malu & takut bahaya sebb ni first pregnancy sis kan. jangan risau, boleh bersama dengn suami walau pregnant asalkan sis dah scan baby - tahu kedudukan uri, ada risiko atau tiada. kalau ada risiko, usually doctor akan bagitahu utk tak bersama. misalnya sis bersama & waktu sis bersihkan diri tu ada spotting atau lain-lain, dinasihatkan terus refer ke doctor ye. jangan malu, saya dulu pun tanya dulu doctor boleh atau tidak bersama & kerap baca article + tanya saudara rapat dah berkahwin. inshaAllah mereka faham je sebb kita kan newbie 😘 saya skrg pun pregnant, alhamdulillah 18 weeks. baru je kahwin bulan feb 2023. syukur, rezeki baby awal 🥰 saya pun bernafsu dengn suami sebb yelah baru kahwin kan 😅 usually saya akan goda suami atau suami sendiri yg manja manja minta kt saya. sis juga boleh cuba beli baju sexy yg tak ketat, pakai wangi kt spot suami suka cium, manja manja dgn suami - peluk, cium suami bila dia rest time.. mesti suami sendiri akan faham & nyatakan keinginan dia 😊 bincang selagi boleh sis, slow talk & heart to heart inshaAllah semuanya dipermudahkan untuk sis & suami - taknak gaduh gaduh ye 🤲🏻 kena positive, doa & mood time pregnancy mmg kena jaga sebb kita mudah touching… nanti kesian kt baby dala. perut 🥹

10mo ago

yes ni saya sokong sgt.. nak meminta tk semestinya kene bercakap, antara hint nya sis pkai lah baju yg sexy, atau kalau pakai baju kelawar skalipon, ketatkan bgi nmpk bntuk body bila baring mengiring tu, selak nmpak kaki..aummm hahaha.. suami confirm haus 😂😂😂 setakat ni petua ni tak pernah tak berjaya lagi saya buat walau sya bdn gemuk.

sy Pon pernah alami. mmg sy paranoid Lps tu.. sy badmood 2 3 hri. suami ajak bincg. bila sy luah kat dia yg sy tahu sume ni,dia siap menangis mintak maaf. sy jelaskan kat dia perasaan sy,sedih,kecewa sume tu. sy ckp kat dia yg sy nasihat sbb sy syg rumahtangga. he said sorry and janji xbuat lagi. sy jelaskan keburukn porn. porn ni awl keruntuhan rumahtangga kalau xdcegah. kalau bukan kite bantu dia,sape lagi nk bantu.selain berdoa suami berubah,kite boleh tolong dia dgn nasihat.. laki ni mungkin perangai dia sblom kawen lg mcmtu,tapi bila dh kawen ni xboleh nak buat gitu lagi. benda² mcmtu kene tinggalkan..walaupun tgh sarat skrg Sy usaha jgk tunaikn tanggungjawab sy supaya dia xrasa sunyi smpai nk kene cari bahan² mcm porn tu.sesekali kite goda suami kite ape slh Nye .beli baju seksi,pakai wangi²... xperlu ckp direct utk ajak,kalau indirect Pon dia faham kite nak if kite mnja² ngn dia...jgn malu sis.. suami kite sndiri tu. kalau kite malu,kite yg makan hati nanti. komunikasi suami isteri tu penting. okeyyy.. harap sbr and gudluck

nak tekan kan disini menjalinkan hubungan intim bersama suami seperti biasa (atau pon lembut) boleh saja ye. kecuali untuk 2 bulan pertama (sebab kandungan masih lemah). Dulu saya (pregnant anak 1st) pon fikir mcm hakak² yg post dan komen kat sini, takut sbb fikir baby. Tapi malu bertanya sesat jalan, saya tanya doktor dan banyakkan buat research dekat Dr. Syeikh Al Google (make sure 'authority website' ye). baru la start bersama suami, tu pon mula² takut² sikit tapi slow². Dah lama² jarang la tak g*nas hihi. position yang digalakkan biasanya missionary, doggy & ride. Maaf ckp terang² sgt. Tapi inilah pengalaman. Alhamdulillah anak first lahir dgn baik dan tersangat amatlah comel dan happy baby 🥰🥰🥰

mostly tu lah penyakit lelaki,saya pun berapa kali kantoi.. setiap kali kantoi memang hancur fon dia saya buat..nafsu pun boleh hilang ngn dia,sebab yg dia tengok org lain,yg kita ni bukan puas sangat pun dapat layanan mcm apa dia tengok.. hahaha...tapi lama2 try slow talk walaupun hati sakit,lagi2 klu dah ada anak perempuan ni, eloklah tinggal hobi tu... and saya try alternatif lain hilang kn malu sikit,tanya dia suka kita buat macam mana,sis kena open sikit dengan suami bg dia enjoy, contoh sis gtau lah dia sis suka dia buat macam mana,and sis tanya pula,dia suka MCM mana bg dia puas🫢🫢 InshaAllah intimate part dengan suami makin ok nanti

Same la sis. Sye dri mula kawen smpai la skrg suami suke tgk bnde2 tu semua .nak katekan tiap hari jugak la dulu begaduh sbb bnde tu kdg smpai nak bersama dgn sye pun dah jrg skrg dibanding kan awal2 kawen dulu. Pantang disentuh je mesti menjadi. Now sye bg la hint mcm mne pun dia layan tak layan je. Rse kecewa jugak yg halal dah ade depan mata tapi still nak tgk video2 porn tu. Now sye dah 27weeks , kdg2 nafsu tu tggi sgt. Tpi bila bg hint die tak layan. So tepakse pendam.

saya pernah kena tapi masa tu belum pregnant lagi. kantoi kat twitter dgn tiktok. kecewa sedih takyah cakap. saya bagitahu saya tahu and dia mintak maaf. tapi sejak tu saya jadi paranoid even dia dah delete acc tu. dua kali gaduh besar sbb perangai paranoid saya. kalau boleh awak bagitahu and bincang leklok dgn dia.

Best baca ramai yg pregnant awal . Sye pejuang TTC. . Even bru 2 years but menunggu is SAKIT. . Klau husbandd sayee bile saye ckap perut ni mcm tak kenee lah lmbat sikit period mesti dia yg tkot na sentuh dia ckap klau tibe2 ade baby skit baby. . Arghh doaakn sye dpat merasaa sperti mommiies2 lain yew 🥹

5mo ago

saya 7 thun sis.. lain org lain rezeki.. jnji suami setia syg baik dgn kita.. sabar ya 💞🌷

laki sendiri pun malu nak ajak ke alahai. hati2 sis jgn sampai dek kerana kita malu2 kucing ni laki cari tempat lain nk lepaskan. harini porn, esok lusa kita taktau. pasal laki tu, tegur. kalau malu jugak nk ckp, whatsapp bgtahu.

kalau sis biarkan dia terus tgk porn. sis jgn terkejut kalau bila waktu bersama nnt dia tk rasa terangsang sama mcm dia tgk porn... bahaya sgt tu. mintak je sis.. 28 minggu dh matang tu..klu tkde risiko, bedal je, ia juga bantu mudahkan bersalin

saya pun pernah sb check kt google hstory dia .ada porn .sy ngamuk dia tk nak mngaku .sy tk lyan dia sjak mngndung smpai beranak bukan sngja .sb tk lrat .skrg pelan2 juga la melayan nya .tp smpai skrg da prsaan curiga tu