Memang normal ke kalau masuk bulan ketiga akan sembelit?

Saya sudah start sembelit

8 Balas

Normal. Saya beberapa hari sebelum tahu hamil, memang sembelit. 🤭 minum air kosong secukupnya, makan makan tinggi serat dan mudah lawas.

sy dari first trimester sembelit...masuk trimester kedua baru okey skit sebab dah boleh minum susu n makan...

Normal sis.. sye pun skrg trimester kdua ada masa sembelit 2 hari tak membuang😅😅

Normal. Banyakkan makan makanan tinggi serat/fibre. Sayur buah kena kerapkan jugak

Normal. Saya masuk trimester ke2 baru ok tak sembelit

Sembelit no matter in which phase. Normal.

Normal..try makan buah naga👍

saya xpernah sembelit..